Ministryně Valachová ocenila nejlepší sportovce MŠMT

30.12.2016 13:35

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová ocenila nejúspěšnější sportovce resortu MŠMT za rok 2016. Přijetí se zúčastnilo 50 sportovců z Vysokoškolského sportovního centra a České asociace univerzitního sportu, kteří v letošním roce předvedli výjimečné výkony na vrcholných sportovních akcích.

Ministryně Valachová ocenila nejlepší sportovce MŠMT
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kateřina Valachová

Mezi oceněnými byli i olympijští a paralympijští medailisté z Ria například judista Lukáš Krpálek, kajakář Jiří Prskavec či plavci Arnošt Petráček a Běla Třebínová. Od ministryně Valachové získali sportovci broušenou trofej ze skla i finanční odměnu. Judistovi Krpálkovi předala ministryně Valachová speciální pozornost – sovu z bílého zlata s briliantovýma očima.

„Těší mě, že se mohu setkat s takto úspěšnými a mladými sportovci a poděkovat jim za výjimečný letošní sportovní rok. Věřím, že jsou inspirací nejen pro mě, ale i pro mnohé děti. Je totiž velice důležité, aby si děti v dospívání našly ten správný vzor. Tito sportovci takovými vzory jsou. A proto bych jim dnes chtěla poděkovat nejen za výjimečné úspěchy a reprezentaci České republiky, ale také za to, že přivádějí děti ke sportování, učí je vytrvalosti, odhodlanosti a fair play, tedy hodnotám, na které se v dnešním hektickém světě často zapomíná,“ říká ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová.

Sportovce ocenila broušenou trofejí ze skla ve tvaru diamantu i finanční odměnou. Olympijskému vítězi z Ria 2016 Lukáši Krpálkovi pak předala po vzoru znaku Vysokoškolského sportovního centra zlatou sovu s briliantovýma očima.

Z letošních olympijských a paralympijských her přivezli sportovci působící ve Vysokoškolském sportovním centru (VSC) 9 medailí. Úspěchy však sbírali i na dalších vrcholných akcích. Mezi juniory se dařilo například výškařce Michaele Hrubé, kanoistovi Matyášovi Lhotovi či krasobruslařskému páru Anně Duškové a Martinu Bidařovi, kteří ve svých kategoriích zvítězili na světových šampionátech.

Ministryně spolu s Českou asociací univerzitního sportu ocenila také akademické sportovní reprezentanty. V letošním roce získali rekordní počet titulů na akademických mistrovství světa. Slavili totiž celkem 41 medailí (11 zlatých, 17 stříbrných a 13 bronzových). „Je úžasné, jak někteří sportovci dokáží zkombinovat studium se sportem. Být úspěšný v obou těchto aspektech je výjimečné a já si za to české akademické reprezentanty nesmírně vážím,“ dodává Valachová.

Mezi oceněnými byli reprezentanti v judu, kanoistice, atletice, plavání, krasobruslení, šermu, orientačním běhu, tenisu, golfu, veslování, vodním lyžování, sportovní střelbě a lukostřelbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…