Místo „myší díry“ má Bohumín nový přejezd a kus silnice

12.06.2015 10:50

Po roce se vrátila doprava do Drátovenské ulice v Bohumíně-Pudlově. Z bývalé „myší díry“, tedy nevyhovujícího podjezdu, se za tu dobu stal úrovňový přejezd, řidiči dostali také přes 700 metrů nové vozovky. Do provozu dnes stavbu slavnostně předali moravskoslezský hejtman Miroslav Novák a náměstci hejtmana Daniel Havlík a Ivan Strachoň.

Místo „myší díry“ má Bohumín nový přejezd a kus silnice
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

Stavba s náklady ve výši 75,6 milionu korun včetně DPH, jejímž investorem je Moravskoslezský kraj, je součástí projektu s názvem Silnice 2013 – IV. etapa a je spolufinancována v rámci Regionálního operačního programu NUTS II Moravskoslezsko 2007-2013.

„Podjezd nevyhovoval především svými rozměry – kvůli malé šířce tudy mohlo v danou chvíli projíždět pouze jedno auto a 3,6metrová podjezdná výška zase komplikovala život řidičům vyšších vozidel vezoucích náklad do místních podniků.  Museli proto volit delší cestu centrem města. Podjezd byl také často v době přívalových dešťů zatopen, voda neměla kam odtékat,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Zdůraznil, že po rekonstrukci úseku se zvýšila bezpečnost a plynulost silničního provozu a došlo ke zlepšení dopravní situace v celém Bohumíně a okolí.

„Stavba, která byla zahájena v roce 2014, zahrnovala celkem 35 stavebních objektů, z nichž nejdůležitější byla demolice mostu Českých drah a výstavba úrovňového železničního přejezdu,“ informoval ředitel Správy silnic Moravskoslezského kraje Tomáš Böhm.

Součástí stavby byly také náročné přeložky inženýrských sítí včetně energomostu a přeložek technologických médií přilehlých průmyslových závodů, zřízení opěrných zdí, výstavba nové komunikace, výstavba dvou propustků a další.

Bezpečnost přejezdu je zajištěna značeným železničním přejezdem se závorami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.