Modernizace odborných učeben a bezbariérové přístupy. Pro základní školy jsou připraveny více než dvě miliardy korun

18.08.2016 14:01

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlašuje další dvě výzvy Integrovaného regionálního operačního programu (IROP) v oblasti vzdělávání, nyní pro základní školy. Na jejich podporu je připraveno 2,16 miliardy korun. Peníze půjdou hlavně na infrastrukturní opatření. Žádosti lze podávat od konce září letošního roku.

Modernizace odborných učeben a bezbariérové přístupy. Pro základní školy jsou připraveny více než dvě miliardy korun
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Jak u výzvy č. 46 „Infrastruktura základních škol“, tak u výzvy č. 47 „Infrastruktura základních škol (SVL)“ je podpora zaměřena zejména na stavby a stavební práce spojené s výstavbou a modernizací infrastruktury základních škol - odborných učeben, a to ve vazbě na klíčové kompetence (tj.: cizí jazyky, přírodní vědy, technické a řemeslné obory, práce s digitálními technologiemi) a také nákup potřebného vybavení s vazbou na klíčové kompetence. Hlavní zaměření projektu musí být cíleno na rozvoj klíčových kompetencí či budování bezbariérovosti škol. Ve výzvě určené pro správní obvody obcí s rozšířenou působností, kde se nacházejí sociálně vyloučené lokality (SVL), je také možné realizovat projekty na rozšiřování kapacit kmenových učeben. V rámci hlavního zaměření projektu lze jako doplňkovou aktivitu zajistit vnitřní konektivitu školy a připojení k internetu či nakupovat potřebné kompenzační pomůcky.
 
Všechny projektové záměry předložené v rámci těchto výzev musí být v souladu s Místním akčním plánem vzdělávání (MAP) a záměry musí být uvedeny v seznamu projektových záměrů pro investiční intervence IROP v příslušném plánu. Tyto schválené dokumenty jsou zveřejněny zde: http://www.dotaceeu.cz/cs/Microsites/uzemni-dimenze/MAP-KAP
 
Pro žadatele je připraveno u výzvy Infrastruktura základních škol 550 mil. Kč z Evropského fondu pro regionální rozvoj (EFRR), národní spolufinancování činí téměř 100 mil. Kč. U výzvy Infrastruktura základních škol (SVL) je to 1,28 mld. Kč z EFRR a národní spolufinancování je ve výši přes 225 mil. Kč. Minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt činí 1 mil. Kč a maximální výše celkových výdajů na jeden projekt je pak 99 mil. Kč. Žadatelé mohou žádosti o podporu podávat od 29. 9. 2016, 14:00 do 14. 2. 2017, 14:00.
 
Více informací k vyhlášené výzvě Infrastruktura základních škol, která je zaměřena na správní obvody obcí s rozšířenou působností, kde se nenachází sociální vyloučené lokality, naleznete zde a k výzvě Infrastruktura základních škol (SVL), která je zaměřena na správní obvody obcí s rozšířenou působností, kde se nachází SVL na tomto odkazu. Podpora je tedy cílena na území celé České republiky, mimo hl. m. Prahu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…