Moravská zemská knihovna: Nejlepší komunitní knihovny v Jihomoravském kraji

23.11.2018 12:54

V Moravské zemské knihovně se konalo slavnostní setkání knihoven a jejich zřizovatelů spojené s oceněním. Pěti knihovnám, vítězům jednotlivých soutěžních kategorií, byl udělen titul Komunitní knihovna Jihomoravského kraje 2018. Celkem dvacet pět knihoven soutěžilo v pěti soutěžních kategoriích rozdělených podle počtu obyvatel.

Moravská zemská knihovna: Nejlepší komunitní knihovny v Jihomoravském kraji
Foto: mzk.cz
Popisek: Moravská zemská knihovna - logo

„Za aktivní přínos knihovny v rozvoji komunitního života obce, za podporu kulturního a společenského života a nadstandardní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb“ obdržely ocenění

  • v kategorii 501 až 1 000 obyvatel: Obecní knihovna Nemojany, okres Vyškov
  • v kategorii 1 001 až 3 000 obyvatel: Městská knihovna Jevišovice, okres Znojmo
  • v kategorii 3 001 až 5 000 obyvatel: Městská knihovna Velké Pavlovice, okres Břeclav
  • v kategorii 5 001 až 1 000 obyvatel: Městská knihovna Mikulov, okres Břeclav
  • v kategorii 10 001 a více obyvatel: Městská knihovna Kyjov, okres Hodonín

Po osobní návštěvě těchto knihoven byla hodnotící komisí zvolena jako TOP Komunitní knihovna Jihomoravského kraje 2018 Městská knihovna Velké Pavlovice „za mimořádný přínos v rozvoji komunitního života, za podporu a rozvoj spolupráce na místní úrovni a rozvíjení mezigeneračních vztahů, zejména za neutuchající zájem participovat na současném životě města Velké Pavlovice a aktivně se podílet na jeho budoucím rozvoji.“

Pro nový způsob oceňování podporující komunitní charakter knihoven se v letošním roce rozhodla Moravská zemská knihovna v Brně ve shodě se současnými trendy podporujícími vizi knihoven jako míst setkávání a rozvoje komunit v místě s mezigeneračním přesahem.

Knihovnická slavnost se konala pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Bohumila Šimka, pozvání přijal radní Jihomoravského kraje za oblast kultury a památkové péče Ing. Tomáš Soukal. Ceny pro vítěze dodala CEIBA, Cosmotron Bohemia, s.r.o., Elsyst Engineering, Knihkupectví Daniela, Sedaci-pytle.cz a Stolařství Spáčil. Kulturní program připravila ZUŠ Vranovská Brno, příspěvková organizace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…