Moravskoslezský kraj: Bílovecká nemocnice má nového ředitele

05.01.2017 11:19

Představenstvo Bílovecké nemocnice, která je akciovou společností Moravskoslezského kraje, jmenovalo do pozice ředitele nemocnice manažera Zdeňka Horáka. Do funkce nastoupil 2. ledna 2017.

Moravskoslezský kraj: Bílovecká nemocnice má nového ředitele
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Jde o zkušeného manažera, v pozicích ředitele nemocnic působí od roku 2001. Jeho dlouholetá zkušenost a znalosti s řízením menších i velkých nemocnic jsou zárukou kvality a stability poskytované zdravotní péče v síti nemocnic na území Moravskoslezského kraje,“ uvedla předsedkyně představenstva Bílovecké nemocnice a vedoucí odboru zdravotnictví moravskoslezského krajského úřadu Vratislava Krnáčová.

MUDr. Zdeněk Horák, MBA byl také několik let členem správní rady a více než rok předsedou dozorčí rady Spojené akreditační komise, která se zabývá a uděluje certifikáty zdravotnickým zařízením v České republice ke kvalitě poskytované péče.  

„Úkolem ředitele bude předložit strategii nemocnice na letošní rok a v horizontu následujících pěti let s důrazem na rok 2018, kdy budou uzavřeny nové rámcové smlouvy se zdravotními pojišťovnami,“ konstatoval náměstek hejtmana pro zdravotnictví  Martin Gebauer.

Bílovecká nemocnice je v současnosti před dokončením rekonstrukce pavilonu následné péče financované z Programu Švýcarsko - české spolupráce. Díky ní se zásadně změní prostory oddělení následné péče s 80 lůžky, které by měly být pro pacienty zprovozněny během března. Po téměř roce a půl tak bude obnoven plný provoz tohoto oddělení a skončí přechodné provozní řešení dalších dvou oddělení nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…