Moravskoslezský kraj: Bolt Tower v Dolních Vítkovicích bude svítit až do prosince v národních barvách

19.07.2018 19:18

Symbol Dolních Vítkovic, Ostravy a celého Moravskoslezského kraje Bolt Tower svítí od včerejšího večera v národních barvách. Dolní Vítkovice ji ve spolupráci s Moravskoslezským krajem rozsvítily symbolicky první večer nejbarevnějšího festivalu v zemi Colours of Ostrava. Na počest 100. výročí vzniku Československé republiky bude Bolt Tower svítit „v trikoloře“ až do prosince tohoto roku.

Moravskoslezský kraj: Bolt Tower v Dolních Vítkovicích bude svítit až do prosince v národních barvách
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Slavnostní rozsvícení proběhlo ve středu 18. 7. za účasti hejtmana Moravskoslezského kraje i dvorního architekta Dolních Vítkovic Josefa Pleskota „Dolní Vítkovice měly skvělý nápad a jsem rád, že se nám společně podařilo „královnu“ Bolt Tower rozsvítit v národních barvách. Až do prosince tohoto roku nám bude každý večer připomínat 100. výročí vzniku Československé republiky,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Stávající osvětlení věže upravili v uplynulých dnech jištění horolezci speciálními fóliemi v barvách trikolory. „Vzhledem ke specifickému tvaru nástavby vysoké pece č. 1 jsme museli místo původně zamýšleného horizontálního řazení barev zvolit řazení vertikální. Samozřejmě jsme návrhy osvětlení konzultovali také s panem architektem Pleskotem,“ dodal ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

Bolt Tower zůstává během festivalu otevřená ve speciálním režimu pouze pro návštěvníky Colours of Ostrava. Standardní prohlídkový režim pro veřejnost bude fungovat zase od pondělí 23. 7. 2018.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …