Moravskoslezský kraj: Cenu cestovního ruchu získaly prales Mionší, Muzeum nákladních automobilů Tatra i Štramberk

15.03.2022 9:15 | Tisková zpráva

Na výjimečná místa, osobnosti i počiny v regionu každoročně upozorňují Ceny cestovního ruchu Moravskoslezského kraje. Ve třetím ročníku soutěže uspěly v celkem pěti kategoriích například Štramberk, turistická trasa v pralese Mionší na Jablunkovsku nebo bramborové placky jako tradiční regionální pochoutka. Pro vítěze hlasovali odborníci i veřejnost.

Moravskoslezský kraj: Cenu cestovního ruchu získaly prales Mionší, Muzeum nákladních automobilů Tatra i Štramberk
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Ceny cestovního ruchu představují jedinečné atraktivity, ale také upozorňují na práci těch, kteří i přes problémy způsobené pandemií dotáhli své aktivity do zdárného konce. Proto je důležité, že se ocenění uděluje i osobnostem cestovního ruchu. Letos odborníci z oblasti turismu rozhodli, že vítězem této kategorie je Roman Tománek, manažer projektu Stezka rozhleden a vyhlídkových míst v Euroregionu Silesia,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška s tím, že odborníci posuzovali i soutěžící v kategorii Nejlepší počin v cestovním ruchu. „V ní s přehledem uspělo Muzeum nákladních automobilů Tatra, které vzniklo v rekonstruované budově bývalé slévárny automobilky Tatra v Kopřivnici,“ dodal náměstek hejtmana Jan Krkoška.

O vítězích tří zbylých kategorií od 1. do 28. února 2022 hlasovala na webových stránkách soutěže Ceny cestovního ruchu (ZDE) také veřejnost. Nejoblíbenější turistickou trasou nebo naučnou stezkou lidé zvolili vycházkovou trasu s průvodcem v pralese Mionší na Jablunkovsku, jako nejfotogeničtější místo kraje vybrali Štramberk. Vyhlášení vítězů se konalo 11. března 2022.

„Jsem moc rád, že letos jsme mohli ceny předat osobně a potkat se se všemi vítězi i nominovanými v jednotlivých kategoriích. V loňském roce ceremoniál zhatila protiepidemická opatření, ale tentokrát vše vyšlo. Chtěl bych poblahopřát vítězům a poděkovat všem aktérům za energii a nadšení, které do projektů a aktivit investují, zároveň věřím, že budou inspirací pro ostatní,“ říká Petr Koudela, jednatel krajské destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism, která Ceny cestovního ruchu Moravskoslezského kraje 2021 společně s Moravskoslezským krajem pořádala.

V poslední kategorii pak lidé zvolili bramborové placky se škvarkami jako nejoblíbenější regionální pochoutku. „Obecně mám za to, že v regionu je skvělá a stále zlepšující se úroveň gastro služeb. A to přes všechny překážky nejen postcovidové situace. Připravujeme pro ně i nový produkt POJEZ. A nebude to jen o tradičních receptech. S našimi podnikateli v gastro službách budeme zvát i za skvělými zážitky spojené s jídlem a pitím,“ představil připravovanou novinku Petr Koudela.

„Hned ve dvou kategoriích Cen cestovního ruchu 2021 zvítězili zástupci Těšínského Slezska a Beskyd. Těší mě ale, že nominované atraktivity i osobnosti jdou napříč všemi turistickými oblastmi našeho kraje. Je znát, že máme turistům co nabídnout v celém regionu. Výsledky soutěže nabízí mnoho tipů na příjemný výlet. Věřím, že se lidé nechají inspirovat a za krásami našeho kraje vyrazí hned v blížící se letní sezóně. Všem výhercům našich ocenění gratuluji a už se těším na příští ročník,“ uzavřel náměstek hejtmana Jan Krkoška.

Vítězové Cen cestovního ruchu Moravskoslezského kraje 2021

Anketa

Prožije Evropa letní prázdniny už v míru?

32%
61%
hlasovalo: 41724 lidí

Kategorie I: Osobnost cestovního ruchu Moravskoslezského kraje 2021

  1. místo: Roman Tománek, manažer projektu Silesianka – Stezka rozhleden a vyhlídkových míst v Euroregionu Silesia
  2. místo: Daniela Hradilová, architektka, designérka a zakladatelka projektu Mezi plůtky
  3. místo: Metoděj Chrástecký, ředitel Muzea Hlučínska

Kategorie II: Nejlepší počin v cestovním ruchu roku 2021

  1. místo: Muzeum nákladních automobilů Tatra v Kopřivnici
  2. místo: Silesianka – stezka rozhleden
  3. místo: Rekonstrukce rozhledny Cvilín v Krnově

Kategorie III: Nejoblíbenější turistická trasa či naučná stezka Moravskoslezského kraje 2021

  1. místo: Prales Mionší – vycházková trasa s průvodcem
  2. místo: Břidlicová stezka
  3. místo: Turistická trasa na Velký Roudný

Kategorie IV: Nejfotogeničtější místo Moravskoslezského kraje 2021

  1. místo: Štramberk
  2. místo: Rozhledna Velká Čantoryje
  3. místo: Výhledy z Lysé hory „od jelena“

Kategorie V: Nejoblíbenější regionální pochoutka Moravskoslezského kraje 2021

  1. místo: Bramborové placky se škvarky a smetanou
  2. místo: Borůvkové knedlíky
  3. místo: Hukvaldské lopaťáky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…