„Ceny cestovního ruchu představují jedinečné atraktivity, ale také upozorňují na práci těch, kteří i přes problémy způsobené pandemií dotáhli své aktivity do zdárného konce. Proto je důležité, že se ocenění uděluje i osobnostem cestovního ruchu. Letos odborníci z oblasti turismu rozhodli, že vítězem této kategorie je Roman Tománek, manažer projektu Stezka rozhleden a vyhlídkových míst v Euroregionu Silesia,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro regionální rozvoj a cestovní ruch Jan Krkoška s tím, že odborníci posuzovali i soutěžící v kategorii Nejlepší počin v cestovním ruchu. „V ní s přehledem uspělo Muzeum nákladních automobilů Tatra, které vzniklo v rekonstruované budově bývalé slévárny automobilky Tatra v Kopřivnici,“ dodal náměstek hejtmana Jan Krkoška.
O vítězích tří zbylých kategorií od 1. do 28. února 2022 hlasovala na webových stránkách soutěže Ceny cestovního ruchu (ZDE) také veřejnost. Nejoblíbenější turistickou trasou nebo naučnou stezkou lidé zvolili vycházkovou trasu s průvodcem v pralese Mionší na Jablunkovsku, jako nejfotogeničtější místo kraje vybrali Štramberk. Vyhlášení vítězů se konalo 11. března 2022.
„Jsem moc rád, že letos jsme mohli ceny předat osobně a potkat se se všemi vítězi i nominovanými v jednotlivých kategoriích. V loňském roce ceremoniál zhatila protiepidemická opatření, ale tentokrát vše vyšlo. Chtěl bych poblahopřát vítězům a poděkovat všem aktérům za energii a nadšení, které do projektů a aktivit investují, zároveň věřím, že budou inspirací pro ostatní,“ říká Petr Koudela, jednatel krajské destinační společnosti Moravian-Silesian Tourism, která Ceny cestovního ruchu Moravskoslezského kraje 2021 společně s Moravskoslezským krajem pořádala.
V poslední kategorii pak lidé zvolili bramborové placky se škvarkami jako nejoblíbenější regionální pochoutku. „Obecně mám za to, že v regionu je skvělá a stále zlepšující se úroveň gastro služeb. A to přes všechny překážky nejen postcovidové situace. Připravujeme pro ně i nový produkt POJEZ. A nebude to jen o tradičních receptech. S našimi podnikateli v gastro službách budeme zvát i za skvělými zážitky spojené s jídlem a pitím,“ představil připravovanou novinku Petr Koudela.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva