Moravskoslezský kraj: Nejlepší sportovci kraje získají ocenění už po čtrnácté

09.03.2016 13:36

Nejúspěšnější sportovci roku 2015 budou oceněni 9. března na slavnostním galavečeru, který pořádá Moravskoslezský kraj ve spolupráci se Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje a Moravskoslezskou krajskou organizací České Unie sportu.

Moravskoslezský kraj: Nejlepší sportovci kraje získají ocenění už po čtrnácté
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Dějištěm setkání, na kterém budou přítomni kromě vedení Moravskoslezského kraje zastupitelé, starostové, poslanci, bývalí vynikající sportovci a zástupci krajských sportovních svazů i tělovýchovných jednot bude multifunkční aula Gong ve Vítkovicích. Tradiční akce, na níž jsou ohodnoceny vynikající sportovní výkony i výchova sportovců, se letos uskuteční už po čtrnácté.

„Každoroční vyhlášení těch nejlepších si nesmírně užívám, protože sport je mi blízký. Nemůžeme sice ocenit úplně všechny, ale chtěl bych sportovcům touto cestou alespoň poděkovat za šíření dobrého jména našeho kraje a trenérům za jejich trpělivost i přitáhnutí dětí a mladých lidí ke sportu,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Dodává, že kraj každoročně finančně podporuje sportovní aktivity vrcholových sportovců, amatérů, dětí a mládeže, letos navíc mohl díky dobrému hospodaření podpořit 23 sportovních klubů reprezentujících kraj v nejvyšších soutěžích částkou 30 milionů korun.

„Už start letošního rok byl z hlediska sportovních úspěchů skvělý. Výprava mladých sportovců z našeho kraje získala v lednu na Hrách VII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2016 sedm zlatých, sedm stříbrných a devět bronzových medailí a především absolutní prvenství mezi všemi kraji. Těší mě, že i díky akci, jakou je Sportovec roku, můžeme předat ocenění úspěšným sportovcům i nadějným talentům, kterých je za 13 let trvání ankety už na 350,“ říká Věra Palková, náměstkyně hejtmana MSK.

Návrhy na ocenění sportovců v anketě Sportovec roku podávají sportovní svazy, sportovní kluby a obce. Ceny letos čekají na sportovce v osmi kategoriích: mládež do 19 let, dospělí, družstva, trenéři a cvičitelé, handicapovaní sportovci, objev roku, síň slávy a hlavní cena hejtmana sportovec roku. Letos bude také mimořádně udělena cena Akce roku, kterou bylo MS v ledním hokeji 2015.

Adepty na hlavní cenu sportovec roku jsou: běžec Jakub Holuša, hokejista Zbyněk Irgl, tenistka Petra Kvitová, sprinter Pavel Maslák, hokejista Ondřej Palát, fotbalový brankář Tomáš Vaclík, basketbalista Jan Veselý, reprezentant republiky v hasičském sportu Roman Viej a plavkyně Barbora Závadová.

Loni slavnostně otevřel v prostorách Krajského úřadu Moravskoslezského kraje legendární hokejový útočník František Černík symbolickou síň slávy. Ta prezentuje významné sportovní osobnosti kraje, které jsou do ní uváděny od roku 2006 právě u příležitosti vyhlášení ankety Sportovec roku. Po galavečeru 9. března bude jasno, které jméno k nim přibude.

SPORTOVCI V SÍNI SLÁVY:

2006      Vítězslav Mácha

2007      Jiří Raška

2008      Adolfina Tačová

2009      Josef Mikoláš

2010      Jan Kozák

2011      Karel Loprais

2012      Richard Konkolski

2013      Ivan Lendl

2014      František Černík

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…