Moravskoslezský kraj: Zveme deváťáky na veletrh středních škol

08.11.2022 17:23 | Tisková zpráva

Ve středu 9. listopadu se v ostravském obchodním centru Futurum koná Veletrh středních škol. Mezi 9. a 17. hodinou budou dětem i jejich rodičům k dispozici zástupci středních škol z celého Moravskoslezského kraje, ale také odborníci z Moravskoslezského paktu zaměstnanosti. Veletrh má mladým lidem pomoci vybrat si střední školy, na které na jaře pošlou svou přihlášku ke studiu.

Moravskoslezský kraj: Zveme deváťáky na veletrh středních škol
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Na jednom místě se v jednu chvíli sejdou zástupci více než čtyř desítek středních škol nejen z Ostravy, ale i z Frýdku-Místku, Opavy, Krnova, Rýmařova, Havířova nebo třeba Bohumína. Jednotlivé školy představí obory, které nabízí, ať už jsou to obory stavební, zahradnické, zdravotnické nebo třeba pedagogické. Výběr střední školy je v životě každého mladého člověka jedním ze zásadních rozhodnutí, proto všem doporučuji jej nepodcenit. Veletrh středních škol je skvělou příležitostí získat přehled o možnostech, které dnes žáci devátých tříd mají,“ uvedl náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny, který nad veletrhem převzal záštitu. Doplnil, že na veletrhu bude mít stánek také Moravskoslezský kraj, bude prezentovat kampaň Řemeslo má respekt.

Kromě 43 středních škol z regionu a stánku Moravskoslezského kraje se veletrhu zúčastní také krajská organizace Moravskoslezský pakt zaměstnanosti. "Na této akci nebudeme chybět a nechyběli jsme ani na dalších veletrzích středních škol v našem kraji. Pomáháme zejména žákům, kteří ještě nejsou rozhodnutí, potřebují se poradit, k jakému druhu studia nejlépe využít svých schopností a silných stránek, zorientovat se v síti středních škol a dozvědět se něco o zajímavých profesích, které náš kraj nabízí. K dispozici jim budou naši psychologové, kariérní poradci a také chytrá aplikace Můj život po škole šitá na míru právě žákům 9. tříd," řekl ředitel MS paktu Martin Navrátil a upozornil, že kromě zítřejší akce se bude od 21. listopadu konat i Online veletrh středních škol, zúčastní se ho téměř všechny střední školy napříč naším krajem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

22:03 Moravskoslezský kraj: Sobota nabídne na Hukvaldech Hrad plný pokladů

Akce Hrad plný pokladů nabídne celodenní zábavný kulturní program na hradě Hukvaldy. Formou workshop…