Moravskoslezský kraj podpoří profesionální i amatérské sportovce

02.03.2017 7:34

Moravskoslezský kraj připravuje nový dotační program, který podpoří činnost sportovních klubů a tělovýchovných jednot reprezentujících náš region v nejvyšších celostátních soutěžích družstev dospělých. Žádost o tuto dotaci mohou zájemci podat od 3. do 7. dubna letošního roku. Kraj chce mezi příjemce rozdělit 27 milionů korun.

Moravskoslezský kraj podpoří profesionální i amatérské sportovce
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

Kromě této podpory běží další dotační program, který byl vyhlášen v závěru roku 2016. „Program je určen na podporu pořadatelů významných celostátních a mezinárodních akcí, pravidelné činnosti dětí, mládeže, seniorů a handicapovaných sportovců. Další finance plynou do podpory velkých akcí, jako nedávného Mistrovství Evropy v krasobruslení, čtvrtfinále Fed Cupu, atletických mítinků Zlatá tretra a Czech Indoor Gala, nebo mezinárodního tenisového turnaje handicapovaných Karviná Indoor,“ říká Stanislav Folwarczny, náměstek hejtmana MSK pro oblast školství s tím, že další finance poslouží na pořádání sportovních soutěží základních a středních škol, zajištění účasti krajské reprezentace na Hrách Letní a Zimní olympiády dětí a mládeže ČR i k realizaci dalších projektů, podporujících pohybovou aktivitu mládeže. Kraj se bude finančně podílet také na přípravě Kontinentálního poháru IAAF 2018 v atletice.

Vedení Moravskoslezského kraje také ocení nejúspěšnější sportovce roku 2016 v multifunkční aule Gong 2. března na slavnostním vyhlášení 15. ročníku Sportovce roku. Galavečer pořádá Moravskoslezský kraj ve spolupráci se Všesportovním kolegiem Moravskoslezského kraje a Moravskoslezskou krajskou organizací České Unie sportu. Ocenění čeká na sportovce v sedmi kategoriích: mládež do 19 let, dospělí, družstva, trenéři a cvičitelé, handicapovaní sportovci, objev roku a hlavní cena hejtmana Sportovec roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …