Moravskoslezský kraj se bude podílet na pořádání Kontinentálního poháru IAAF 2018

01.02.2016 22:20

Smlouvu o spolupráci při pořádání Kontinentálního poháru IAAF 2018, na jehož konání poskytne kraj dotaci ve výši 15 milionů korun, podepsal dnes (1. 2. 2016) s Liborem Varhaníkem, předsedou Českého atletického svazu hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák. Krajská dotace je určena na přípravu a organizaci akce.

Moravskoslezský kraj se bude podílet na pořádání Kontinentálního poháru IAAF 2018
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: předseda Českého atletického svazu Libor Varhaník a hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„Ostrava je významnou sportovní metropolí světového měřítka, což už potvrdilo spolupořádání hokejového mistrovství světa Ostrava. Pokud jde o atletiku, v roce 2007 se na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích konalo mistrovství světa atletů do 17 let, o čtyři roky později hostila moravskoslezská metropole mistrovství Evropy atletů do 23 let. Velkým sportovním svátkem je také každoroční konání atletického mítinku Zlatá tretra, na který kraj ročně přispívá kolem pěti milionů korun,“ říká Miroslav Novák, hejtman Moravskoslezského kraje.

Moravskoslezský kraj pravidelně finančně podporuje nejen konání profesionálních sportovních akcí, jako například vznik Olympijského parku Ostrava 2016 nebo Mistrovství Evropy v krasobruslení 2017, ale každoročně vyhlašuje dotační programy, které zlepšují podmínky pro sportovní aktivity amatérů, dětí a mládeže.

„Věřím, že konání Kontinentálního poháru IAAF 2018 ještě více pozvedne prestiž našeho regionu a přiláká k nám řadu návštěvníků, kteří dosud znají Moravskoslezský region pouze z prospektů nebo z poněkud zkresleného mediálního pohledu. Na vlastní oči tak poznají, co všechno může Moravskoslezský kraj nabídnout, a to nejen ve sportu,“ dodává hejtman Miroslav Novák.

Kontinentální pohár v atletice je mezinárodní atletický šampionát, soutěž družstev všech kontinentů, složených z nejlepších atletů a atletek světa. Federace IAAF ho pořádá od roku 1977.

„Pořádání Kontinentálního poháru u nás vnímám jako velký úspěch pro českou atletiku. Český atletický svaz se dlouhodobě profiluje dobrými výsledky, skvělými atlety i úspěšným pořádáním řady akcí. K přidělení pořádání Kontinentálního poháru IAAF 2018 určitě přispěli i atleti, kteří sem jezdí na Zlatou Tretru a vyjádřili nám svou podporu,“ sdělil Libor Varhaník, předseda Českého atletického svazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…