Muzeum jihovýchodní Moravy: Muzejní knihovna má v nabídce o desetitisíce titulů více

08.05.2021 14:02

Příznivci a badatelé Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně mají k dispozici rozšířený výběr jedinečných titulů regionální a odborné literatury.

Muzeum jihovýchodní Moravy: Muzejní knihovna má v nabídce o desetitisíce titulů více
Foto: zlin.eu
Popisek: Zlín, ilustrační foto.

Za rozšířením nabídky stojí zařazení muzejní knihovny do širšího Katalogu knihoven paměťových institucí Zlínského kraje, který je umístěn na webových stránkách muzea, anebo přímo na stránce katalogu ZDE.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

„Katalog sdružuje na jenom místě katalogy knihoven Hvězdárny Valašské Meziříčí, Slováckého muzea, Muzea Kroměřížska, Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně, Krajské galerie výtvarného umění ve Zlíně a Muzea regionu Valašsko. Badatelům se tak naskýtá jedinečná možnost výběru z více než 160 tisíc titulů regionální a odborné literatury, v nichž mohou vyhledávat ve všech šesti knihovnách současně případně prohledávat databázi každé knihovny zvlášť,“ sdělila knihovnice Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Veronika Balajková.

Po otevření odkazu se návštěvníkovi nabídne databáze více než 27 tisíc titulů a 30 tisíců svazků, odborné literatury a periodik orientujících se především na regionální tiskoviny. V regionálních fondech knihovny Muzea jihovýchodní Moravy lze také prozkoumat složení knihoven známých regionálních osobností, jakými byli například František Bartoš, Jiří Hanzelka nebo Karel Pavlištík. K dispozici jsou i regionální periodika jako Zlín: sdělení zaměstnanců firmy Baťa, Svit, Tep, Rudý říjen, Barum, Gottwaldovský kovák, Gottwaldovská jiskra, Vítězná práce a řada dalších. Dále v knihovních fondech čtenáři najdou odbornou literaturu týkající se obecné historie, etnografie, botaniky, geologie a zoologie. V neposlední řadě je zde uvedeno více než 1200 záznamů sbírkových knih od konce 14. století až do poloviny 19. století.

Většina knihoven zapojených do Katalogu knihoven paměťových institucí Zlínského kraje je k dispozici čtenářů pouze k prezenčním návštěvám.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…