Na Univerzitě Karlově startuje Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů

14.04.2018 11:24

V sobotu 21. dubna uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o celoživotní vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v historických prostorách Karolina připravila Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů.

Na Univerzitě Karlově startuje Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Univerzita Karlova v Praze

Zástupci všech 17 fakult Univerzity Karlovy představí širokou nabídku programů CŽV. Univerzita Karlova nabízí možnost vzdělávání jak pro středoškoláky – Juniorskou univerzitu, tak pro seniory v rámci Univerzity třetího věku.

Nebude chybět ani široký doprovodný program. Pro návštěvníky je připravena série přednášek významných osobností Univerzity Karlovy. Ke shlédnutí bude například simulované soudní jednání jak z oblasti civilního, tak trestního práva, či se dozvíte, jak se rodí univerzitní insignie. Diskutovat bude možné s řadou předních univerzitních odborníků, například botanikem Václavem Větvičkou či lékařkou a propagátorkou zdravé výživy Kateřinou Cajthamlovou. Odborníci z Přírodovědecké fakulty návštěvníky seznámí s příbuzenskými vztahy v přírodě či s tím, jak geografové vnímají svět. Zájemci budou moci rovněž ochutnat „dobroty“ z molekulárního baru Přírodovědecké fakulty UK.

Pro mladé návštěvníky je připraveno několik přednášek Juniorské univerzity UK. Hovořit se bude o tom, jak potrestat teroristu, o úspěšné počítačové hře z dílny Matematicko-fyzikální fakulty a Filozofické fakulty Atentát 1942, která získala nominaci na „herního Oskara“, umělé inteligenci či asistované reprodukční medicíně.

V průběhu celého dne budou představitelé Lékařské fakulty v Plzni hovořit o zdravé výživě, cvičení pro seniory, prevenci diabetu či prevenci rakoviny prsu. Zájemci se rovněž budou moci dozvědět informace o správném čištění zubů či si budou moci nechat změřit tlak. Bude možné navštívit i nemocnici pro medvídky a další plyšáky. Chybět nebudou ani ukázky záchranářské práce.

Pro návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky historických prostor Karolina a Muzea UK, které nabízí stálou expozici o historii a současnosti UK, a připraven bude také zábavný dětský program a fotokoutek.

Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů 2018

Kdy: sobota 21. dubna 2018
Čas: 10–16 hod
Místo: Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1 – Staré Město

Více informací naleznete na www.denczv.cuni.cz

!! VSTUP ZDARMA!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…