Na platy pracovníků v kultuře přidá Liberecký kraj přes sedm milionů

03.12.2019 22:01

Patnáct set korun dostanou na základě rozhodnutí vlády přidáno v příštím roce všichni zaměstnanci ve veřejné správě. Platy zaměstnanců příspěvkových organizací v oblasti kultury ještě navíc vzrostou přechodem do tabulky, podle které jsou aktuálně hodnoceni i úředníci územních samosprávných celků.

Na platy pracovníků v kultuře přidá Liberecký kraj přes sedm milionů
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Liberecký kraj musí platy dorovnat částkou přes sedm milionů korun. Navýšení platů se týká celkem 217 zaměstnanců v pěti příspěvkových organizacích kraje.

„Pracovníci v kultuře jsou dlouhodobě špatně placeni. Většinou se přitom jedná o vysokoškolsky vzdělané zaměstnance. Je proto v pořádku, že se dočkají patřičného ohodnocení,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Liberecký kraj zřizuje v oblasti kultury pět příspěvkových organizací. Jsou jimi Krajská vědecká knihovna v Liberci, Oblastní galerie Liberec, Severočeské muzeum v Liberci, Muzeum Českého ráje v Turnově a Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě.

Na pokrytí zákonného navýšení musel kraj ve svém rozpočtu najít částku 7.572.902 korun. Jedná se o částku obsahující zdravotní a sociální pojištění placené zaměstnavateli a případné platové postupy zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…