Na prevenci v oblasti BESIP dá Olomoucký kraj jeden milion korun

22.01.2016 19:40

Zajištění činností v rámci prevence bezpečnosti silničního provozu je zákonnou povinností Krajského úřadu Olomouckého kraje. Spolupracuje přitom s Policií ČR, hasiči, Celní správou, s obcemi s rozšířenou působností, městskou policií, domy dětí a mládeže i autoškolami.

Na prevenci v oblasti BESIP dá Olomoucký kraj jeden milion korun
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Aktivity, které souvisí s prevencí BESIP, letos pro Olomoucký kraj znovu zabezpečí Centrum služeb pro silniční dopravu.

Jedná se zejména o pravidelnou dopravní výchovu dětí a mládeže na dětských dopravních hřištích – včetně pomoci při jejich zřizování, podílu na provozu i údržbě. Dále o organizaci oblastních, okresních a krajského kola dopravní soutěže mladých cyklistů, příspěvky na pořádání různých dopravních akcí pro děti i dospělé a další činnosti preventivního charakteru,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil.

Olomoucký kraj letos uvolní na prevenci v oblasti bezpečnosti silničního provozu jeden milion korun. To je o dvě stě tisíc víc než v minulém roce. Peníze budou použity jak na údržbu a provoz dětských dopravních hřišť například v bývalých okresních městech, tak i na soutěže a semináře s dopravní tématikou.

Hejtmanství chce také apelovat na některé obce s rozšířenou působností, jejichž podpora prevence v oblasti BESIP je i přes zákonem danou povinnost téměř nulová. Například v Šumperku není ani po mnoha jednáních patrná snaha zřídit vlastní dětské dopravní hřiště. Děti z tohoto regionu jezdí na výuku do Zábřehu a Mohelnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…