Na řešení úsekového měření rychlosti v Plzni se podílí i ČD - Telematika

20.08.2018 16:31

Doprava v západočeské metropoli bude opět o něco bezpečnější. V šesti ulicích statutárního města Plzeň proběhne instalace zařízení pro úsekové měření rychlosti. Hlavním dodavatelem je společnost SUPTel, významným subdodavatelem pak ČD - Telematika.

Na řešení úsekového měření rychlosti v Plzni se podílí i ČD - Telematika
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Instalované zařízení bude v Plzni automaticky měřit průměrnou rychlost vozidel v příslušném úseku a bude dokumentovat eventuální překročení nejvyšší povolené rychlosti. Problémem není ani zdokumentování přestupků při zhoršených povětrnostních podmínkách či v noci, a to včetně registrační značky vozidla a tváře řidiče i ve velmi vysokých rychlostech. Zařízení také umožňuje vyhledávání odcizených vozidel.

„Každý projekt vedoucí ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu má veliký smysl. Jsme rádi, že se Plzeň zařadila mezi další velká města, která využívají naše technologie, až již se jedná třeba o řešení zlepšující parkování, nebo přispívající ke zvýšení bezpečnosti silniční dopravy,“ uvádí Peter Hudák, obchodní ředitel ČD - Telematiky.

Instalace proběhne na vybraných úsecích ulic Karlovarská, Folmavská, Koterovská, Sukova, Edvarda Beneše a Plaská. První tři ulice budou zařízením osazeny do konce letošního roku, další pak v průběhu roku 2019.

ČD - Telematika a. s. je významným poskytovatelem velkoobchodních internetových, datových a hlasových služeb a dodavatelem služeb v oblasti správy, údržby i výstavby optických infrastruktur. Portfolio svých činností doplňuje službami s přidanou hodnotou zahrnujícími systémovou integraci, diagnostiku a analýzu dat nebo kybernetickou bezpečnost. Dalším dynamicky se rozvíjejícím segmentem poskytovaných služeb je silniční telematika nebo oblast Internetu věcí, kde realizuje řešení například chytrého parkování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…