Nač chodit do kanceláře. Cisco představuje Project Squared

26.11.2014 19:14

Bezplatná cloudová aplikace Project Squared a její mobilní verze ušetří cesty do kanceláře. Jejím prostřednictvím můžete totiž chatovat s kolegy, připojit se k audio i videokonferenci nebo sdílet pracovní dokumenty. Vše samozřejmě v privátním režimu a při aplikaci všech firemních bezpečnostních politik.

Nač chodit do kanceláře. Cisco představuje Project Squared
Foto: red
Popisek: Cisco

Efektivní fungování moderních týmů vyžaduje úzký kontakt mezi jejich jednotlivými členy. Moderní tým však už nemusí sedět v jedné kanceláři, a dokonce ani v jednom městě či časovém pásmu. Project Squared je cloudovou aplikací nové generace umožňující vytvářet uzavřené i otevřené místnosti, chatovat a sdílet nápady i dokumenty. Aplikace Cisco Project Squared dostupná pro platformy iOS a Android, ale také prostřednictvím webového rozhraní, umožňuje zůstat v kontaktu s kolegy, i když nesedíte zrovna v kanceláři.

„Dnešní mladí lidé jsou zvyklí pracovat kdykoli a kdekoli. Nechtějí se nechat omezovat prostorem kanceláře,“ říká Jan Račanský, specialista společnosti Cisco a dodává: „Po řešení pro zasedací místnost a pracovní stůl dělá Cisco další krok. Project Squared umožňuje nosit nástroj pro efektivní týmovou spolupráci v kapse. Chytrý telefon nyní zvládne téměř totéž, jako kancelářské nástroje pro vzdálenou spolupráci. Skvělé přitom je, že využívání této aplikace je zdarma a do budoucna se budou její možnosti dále rozšiřovat.“

Aplikace Project Squared je dostupná zdarma na obchodech Google Play a AppStore, a ani za její využívání se neplatí žádné poplatky. Uživatelé mobilní aplikace se mohou připojit do audio či videokonference s větším počtem účastníků, chatovat nebo sdílet dokumenty s kolegy či známými. Nastavení aplikace přitom umožňuje přístup pouze předem definovaným uživatelům. Project Squared tak v podstatě propojuje fyzickou konferenční místnost s tou virtuální. Mobilní uživatelé navíc mohou dostávat automatická upozornění, pokud se v místnosti něco změní. Nemusí tak neustále kontrolovat poštu, pokud čekají důležitou zprávu.

Právě propojení menších týmů v reálném čase patří k největším devizám aplikace Project Squared. Každý člen týmu si může nezávisle na ostatních vybrat, který komunikační kanál chce právě používat. Všechny se totiž spojují v jednotném prostředí, které je dostupné na jakémkoli zařízení – buď jako aplikace nebo ve webovém prohlížeči. V blízké budoucnosti bude navíc možné propojit prostředí Project Squared s dalšími prvky architektury pro týmovou spolupráci společnosti Cisco. Z mobilní aplikace Project Squared se tak bude možné připojit do videokonference pořádané z on-premise řešení v zasedací místnosti nebo zavolat na IP telefon.

Project Squared využívá spolehlivé cloudové technologie společnosti Cisco, které jsou součástí Intercloudu, globálního cloudu cloudů. To zaručuje, že Project Squared bude dostupný, bez ohledu na to, v jaké části světa se uživatel nachází. K této firemní sociální síti se lze připojit pomocí mobilní aplikace nebo z webového prohlížeče. K autorizaci postačí jen jméno a heslo, není nutné využívat VPN přístup či speciální bezpečnostní plug-iny. Při nasazení ve firemním prostředí podporuje Project Squared firemní Single Sign On (SSO) pověření, což znamená, že při přihlašování budou automaticky využity všechny firemní politiky.

Při použití Project Squared ve firemním prostředí mohou mít navíc uživatelé k dispozici i další podnikové nástroje, ať již jde o Active Directory, sdílení kalendářů, nebo služby WebEx či Box. Členové týmu tak mohou i mimo kancelář využívat ty nástroje, které potřebují.

Upozornění: Project Squared je stále ve fázi vývoje, produkt i dostupné funkce se mohou v průběhu času měnit. Společnost Cisco ani její dodavatelé nenesou žádnou odpovědnost za případnou nedostupnost služby nebo některých jejích funkcí.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým lídrem v oblasti síťových služeb, které mění způsob, jakým se lidé připojují, komunikují mezi sebou a spolupracují.

Informace o společnosti Cisco jsou k dispozici na http://www.cisco.com. Další zprávy lze nalézt na http://newsroom.cisco.com.

Cisco a logo Cisco jsou registrované ochranné známky společnosti Cisco Systems, Inc. ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Všechny další registrované ochranné známky uvedené v tomto dokumentu jsou majetkem příslušných vlastníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…