Nadace ČEZ: Do 29. dubna můžete žádat o grant na Oranžový přechod

03.03.2022 17:23 | Tisková zpráva

Podle dopravních statistik se 40 % nehod s chodci odehraje na přechodu pro chodce. Správné a dostatečné osvětlení je přitom jedním z klíčových faktorů, jak nehodám zabránit. Nadace ČEZ proto letos opět spouští grant Oranžový přechod, který pomáhá zvyšovat bezpečnost přechodů pro chodce jejich osvětlením. Během uplynulých devíti ročníků se takto podařilo zabezpečit 199 přechodů po celé České republice.

Nadace ČEZ: Do 29. dubna můžete žádat o grant na Oranžový přechod
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Až do 29. dubna se obce, města či městské obvody mohou přihlásit do grantového řízení Oranžové přechody Nadace ČEZ, zaměřeného na podporu zvyšování bezpečnosti chodců formou instalace osvětlení přechodů pro chodce. Nadační příspěvek až do výše 120 000 korun je určený pro dosud neosvětlené nebezpečné přechody, ať už se nacházejí v obci nebo mimo ni.

„Zájem obcí o grant Oranžový přechod je i po devíti letech fungování velmi vysoký. Obce často volí pro osvětlení přechody v blízkosti škol, školek či kulturních center, zkrátka tam, kde se pohybuje hodně dětí. Ty jsou totiž společně se seniory nejohroženější skupinou chodců,“ říká ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Loni Nadace ČEZ podpořila částkou tři miliony korun osvícení 27 přechodů pro chodce, mimo jiné například v Teplicích, v Kadani, v Jílovém u Prahy, nebo v Jilemnici. Od roku 2013, kdy byl grant poprvé vyhlášen, pak pomohla zvýšit bezpečnost celkem 199 přechodů po celé České republice. Na jejich osvětlení věnovala dohromady 28,3 milionů korun.

Jen na východě Čech to byly vloni 3 bezpečné přechody – v Broumově, Skutči a České Třebové. Od roku 2013, kdy Nadace vyhlásila grant poprvé, se na východě Čech povedlo osvětlit a zvýšit bezpečnost na 15 přechodech.

Oranžový přechod 2022

Příjem žádostí je od 1. 2. – 29. 4. 2022. Grantové řízení Oranžový přechod je zaměřeno na podporu zvyšování bezpečnosti chodců formou instalace osvětlení přechodů pro chodce. Nadační příspěvek je určen na instalaci osvětlení dosud neosvětlených nebezpečných přechodů pro chodce v intravilánu i extravilánu. Příjemcem nadačního příspěvku mohou být pouze obce, města, nebo městské obvody či městské části hlavního města Prahy, které splňují kritéria daná grantovými podmínkami zveřejněnými na webových stránkách nadace. Maximální výše nadačního příspěvku je 120 000 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…