Nadace ČEZ: Sobčice slavily 100 let republiky a zasadily javorovou alej ke sv. Linhartu

29.10.2018 21:39

Polní cestu vedoucí do východočeské obce Sobčice zdobí čerstvě vysazené stromky nové javorové aleje. Místní občané si ji s finanční podporou Nadace ČEZ nadělili ke 100letému výročí založení republiky.

Nadace ČEZ: Sobčice slavily 100 let republiky a zasadily javorovou alej ke sv. Linhartu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sobotní odpoledne 27. října patřilo v obci Sobčice u Hradce Králové společné výsadbě javorové aleje. Kromě odborné firmy, která vyhloubila jámy a pro výsadbu připravila vše potřebné, se na polní cestě vedoucí k soše sv. Linharta mezi Sobčicemi a obcí Kabáty sešli i místní občané a členové sboru dobrovolných hasičů. Sobčice se tak o víkendu zařadily mezi desítky dalších obcí, kde se u příležitosti oslav založení republiky sázely nové stromy. Částkou 33 880 korun přispěla na výsadbu Nadace ČEZ v rámci svého grantového programu Stromy. „Polní cesty vedoucí do naší obce dosud vypadaly smutně, chyběla zde zeleň, která by navodila pocit pohody a klidu. Do akce jsme záměrně zapojili děti i dospělé s výzvou Zasaď si svůj strom,“ uvedla starostka Sobčic Petra Barešová.

Následnou péči o stromy zajistí zaměstnanci obce.

„S radostí pozoruji, jak si zástupci měst a obcí i občané uvědomují potřebu zeleně ve svém okolí. V Sobčicích se sice nesázely symbolické lípy, ale dříve plánované javory, přesto věřím, že společná výsadba přispěla ke sváteční atmosféře v obci v rámci oslav 100. Výročí od založení republiky,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

16:05 CzechTourism: Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 jako příležitost pro český cestovní ruch

S blížícím se začátkem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které proběhne od 10. do 26. kvě…