Nadace ČEZ už podpořil vysazení přes 108 000 stromů

03.02.2022 9:02 | Tisková zpráva

Jedním z projektů, které v rámci sloganu „Pomáháme tam, kde působíme“ již déle než 10 let prostřednictvím Nadace ČEZ realizuje, je výsadba alejí, stromořadí a arboret ve veřejných parcích a zahradách či v obecních sadech. Doposud se díky grantu Stromy do české krajiny vrátilo téměř 108 000 dřevin. Obce, města nebo neziskové organizace mohou získat až 150 000 korun, příjem žádostí pro jarní výsadbu probíhá po celý únor. Aktualizovaná strategie Skupiny ČEZ Vize 2030 klade ještě větší důraz na dekarbonizaci a ochranu klimatu a výsadba stromů a jiné zeleně je tak jednou z klíčových doplňkových aktivit.

Nadace ČEZ už podpořil vysazení přes 108 000 stromů
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Že jsou stromy důležité z pohledu životního prostředí, vnímá podle výzkumů přes 90 % obyvatel České republiky. Čtyři z pěti lidí si u stromů rovněž cení jejich krásy a téměř 70 % lidí se domnívá, že stromy jsou významné i pro správné fungování lidské duše. Možná i proto ani po více než deseti letech fungování zájem o grant Stromy Nadace ČEZ ze strany žadatelů nepolevuje. Jeho prostřednictvím se podařilo vysadit v kulturní krajině (tedy mimo lesní porosty) víc než sto tisíc stromů a jiných dřevin za celkem 64,5 milionu korun. Příjem žádostí pro letošní jarní výsadbu probíhá celý únor. Sázení stromů zapadá do dlouhodobé strategie Skupiny ČEZ v oblasti dekarbonizace a ochrany klimatu, ale také do systematické podpory regionů a komunit.

O finanční příspěvek až do výše 150 000 korun mohou žádat nejen obce a města, ale také neziskové organizace, zájmové spolky nebo třeba školy.

V loňském roce podpořila Nadace ČEZ celkem 51 projektů po celé České republice. V Moravskoslezském kraji se sázelo například v Brance u Opavy, Městě Albrechtice, Orlové, Českém Těšíně a Havířově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

14:54 ČEZ: E-mobilita na vzestupu, výhodnější tarify přispěly k růstu registrovaných řidičů na 27 tisíc

V 1. čtvrtletí řidiči odebrali v síti ČEZ přes1,8 mil. kWh zelené elektřiny. To je o 65 % více, než …