Nadace SYNOT navyšuje kulturní grant o další milion, kultura a lidové tradice Zlínského kraje získají tři miliony korun

06.09.2017 10:54

Především na podporu rozvoje lidové kultury a dalších kulturních a folklorních projektů Zlínského kraje je zaměřen kulturní grant nadace SYNOT. Smlouvy úspěšným žadatelům budou předány 15. 9. 2017. A dostane se téměř na všechny – grant je totiž navýšen z původních dvou na tři miliony korun.

Nadace SYNOT navyšuje kulturní grant o další milion, kultura a lidové tradice Zlínského kraje získají tři miliony korun
Foto: Nadace Synot
Popisek: Nadace Synot, logo.

„Do sídla nadace tentokrát přišlo 237 žádostí o podporu jednotlivých projektů. Chtěli jsme vyhovět pokud možno všem žadatelům, kteří splnili podmínky. Bylo nám však jasné, že původně plánovaná dvoumilionová částka tomu stačit nebude. Proto jsem se rozhodl, že objem prostředků navýšíme o další milion korun,“ uvedl senátor, podnikatel a zakladatel Nadace SYNOT Ivo Valenta.

Kulturní grant Nadace SYNOT je řadu let nedílnou součástí grantového programu, ve kterém již nadace finančně přispěla stovkám kulturních organizací Valašska a Slovácka a rozdala tak desítky milionů korun.

„Tradiční lidovou kulturu považuji za poklad našeho kraje. Máme tu stovky souborů, muzik, spolků a kulturních institucí. Všichni dělají velmi záslužnou činnost, nicméně často ji nemohou rozvíjet tak, jak by si přáli – nemají k tomu dostatek financí. Nadace SYNOT nechce a ani nemůže v této záležitosti zastupovat stát, nicméně chceme udělat maximum k tomu, abychom společně ochránili a zachovali dalším generacím odkazy našich předků,“ doplnil Ivo Valenta.

Právě pestrý a bohatý kulturní a folklorní život je tím, co Zlínský kraj odlišuje od ostatních. Navíc je oblast kultury úzce navázána také na turistický tuch, který do regionu může přivést další investory a nová pracovní místa. Kulturu, lidové tradice a folklor Nadace SYNOT podporuje prakticky od svého vzniku. Kulturní grant je totiž jednou z mála možnosti, jak získat peníze pro financování kulturních projektů i v sebemenších obcích regionu.

Poznámka redakce: 75% podíl ve společnosti OUR MEDIA a.s. vlastní společnost SYNOT INVEST LIMITED podnikatele a senátora Iva Valenty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…