Národní galerie vzdává poctu Milanu Grygarovi – jeho výstava se ve Veletržním paláci uskuteční ještě letos

09.07.2019 21:37

Měsíc před 93. narozeninami klasika českého povalečného uměni Milana Grygara, uspořádá NGP v prostorách Veletržního paláce velkolepou přehlídku jeho děl. Díky aktivitám vedení NGP, velkorysosti Galerie Zdeněk Sklenář a společnému úsilí všech účastníků se výstavu podaří zrealizovat v původně zamýšleném období.

Národní galerie vzdává poctu Milanu Grygarovi – jeho výstava se ve Veletržním paláci uskuteční ještě letos
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veletržní palác v Praze

Navzdory před časem avizovanému odložení výstavy Milana Grygara z ekonomických důvodů na příští rok, bude projekt ve Velké dvoraně Veletržního paláce uskutečněn ještě letos. Výstava bude zahájena 19. září v rámci tradičního openingu Veletržního paláce.

„Při mém příchodu do NGP neexistovalo žádné smluvní zajištění výstavy. Přesto jsem společně s kurátorem výstavy pana Grygara navštívil a rozhodl se udělat maximum pro získání prostředků, které by umožnily realizovat výstavu ještě v letošním roce. Díky velkorysému sponzorskému daru Galerie Zdeněk Sklenář, který je dedikován přímo na realizaci výstavy tohoto výjimečného umělce, se nám to podaří,“ uvádí Ivan Morávek, pověřený řízením Národní galerie Praha.

Malíř Milan Grygar (1926)objevil spojení mezi optickým a akustickým v akustické kresbě. V Národní galerie Praha představí svá významná díla v autorské instalaci. Výstava Milan Grygar: 2019bude probíhat ve Velké dvoraně Veletržního paláce od 20. září do 5. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

11:27 Skupina České dráhy loni hospodařila s rekordním ziskem téměř čtyři miliardy

Konsolidovaný hospodářský výsledek Skupiny ČD před zdaněním dle Mezinárodních standardů účetního výk…