Národní zemědělské muzeum vydalo obrázkové statistiky Lesnictví a Myslivost

06.04.2018 7:33

Víte, jaký je nestarší strom na světě? Odpověď na tuto i řadu dalších otázek najdete v jedné z obrázkových statistik, které vydalo Národní zemědělské muzeum. Kreslené publikace hravou a zábavnou formou přibližují jednotlivé oblasti zemědělství i tematicky zaměřené expozice Národního zemědělského muzea.

Národní zemědělské muzeum vydalo obrázkové statistiky Lesnictví a Myslivost
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum v Praze

K loni vydané publikaci Rybářství nyní přibyly také obrázkové statistiky Myslivost a Lesnictví.  Publikace jsou určeny zejména dětem a žákům, kteří si prostřednictvím zajímavých souvislostí rozšíří své přírodovědné a vlastivědné znalosti, dozví se o ekosystémových a celospolečenských funkcích zemědělských oborů a spoustu dalších zajímavostí. Cílem publikací je také upevnit vztah dětí a mládeže k přírodě nebo přivést žáky k volbě budoucího zaměstnání v jednotlivých oborech. „Posláním muzejních institucí je vzdělávat, pokud možno hravou a zážitkovou formou. Obrázkové statistiky jsou  určené pro malé i velké, přinášejí nejen zajímavá statistická čísla, ale především překvapivé souvislosti,“ říká generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Na jejich obsahu kromě kurátorů Národního zemědělského muzea a odborníků z Ministerstva zemědělství spolupracovali profesionálové z jednotlivých resortů – například rybářských sdružení a svazů, zemědělských univerzit, z Českomoravské myslivecké jednoty či Lesů České republiky. V letošním roce se veřejnost může těšit také na statistiky týkající se témat zemědělství, vody a půdy či potravinářství.

Slavnostní křest obrázkových statistik Myslivost a Lesnictví proběhne na Mezinárodním lesnickém a mysliveckém veletrhu Silva Regina v pondělí 9. dubna od 10 hodin v pavilonu Z za účasti zástupců Národního zemědělského muzea, Lesů České republiky a Českomoravské myslivecké jednoty.

Jednotlivé publikace ke stažení naleznete zde:
https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/publikace/odborne-publikace/rybarstvi
https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/publikace/odborne-publikace/myslivost
https://www.nzm.cz/veda-a-vyzkum/publikace/odborne-publikace/lesnictvi

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…