Nasaďte masku a přijďte na Letenský masopust do Národního zemědělského muzea

29.01.2018 12:31

V sobotu 3. února od 13 do 17 hodin probíhá v Národním zemědělském muzeu v Praze masopustní program, který je součástí akce Letenský masopust. Kromě reje masek a výstav o jejich historii návštěvníky čekají také divadla, ukázky folklórních tanců a gastronomické speciality „tetiček z Kobylí“.

Nasaďte masku a přijďte na Letenský masopust do Národního zemědělského muzea
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum v Praze

Pátý ročník Letenského masopustu pořádá Galerie Scarabeus ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem. „Velmi rádi se zapojujeme do komunitních akcí na Praze 7, jejíž jsme součástí. Masopust v muzeu chystáme už po páté a vždy se ho snažíme udělat výjimečný. Letos to například budou ukázky tradičních receptů ´tetiček z Kobylí´ v gastrostudiu nebo módní přehlídka papírových šatů studentů VOŠ oděvní,“ říká generální ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Masopustní průvod začíná na Strossmayerově náměstí a zahájí ho starosta Městské části Praha 7 Jan Čižinský,  poté se průvod se přesune do Národního technického muzea. Od 13 hodin bude akce pokračovat v sousedním Národním zemědělském muzeu, kde bude v průběhu odpoledne probíhat pestrý doprovodný program určený pro děti i dospělé. Zahraje divadelní soubor Ty-já –tr , divadlo Antonína Novotného nebo Klaunské trio, tančit budou děti z místního Domu dětí a mládeže,  módní návrhy představí studenti z VOŠ oděvního návrhářství z Prahy 7.  Masopustní veselí se v podvečer zakončí v zahradě Galerie Scarabeus. Do všech uvedených prostor mají masky vstup volný.

Pro návštěvníky bez masek je do Národního zemědělského muzea vstupné 50 Kč, platí také pro vstup do všech expozic.

Akce se koná pod záštitou starosty MČ Prahy 7 Jana Čižinského.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

22:04 Česká obchodní inspekce vloni zjistila celkem 8 případů diskriminace

Česká obchodní inspekce v průběhu minulého roku kontrolovala, zda nedochází ze strany obchodníků k d…