Největší cvičení české armády dnes začalo v Německu

04.08.2015 13:10

Ve dnech 4. - 24. srpna 2015 se ve Výcvikovém centru Joint Multinational Readiness Center (JMRC) v německém Hohenfelsu uskuteční největší letošní cvičení Armády ČR. Cvičení s názvem Allied Spirit je jednou z nejdůležitějších výcvikových aktivit NATO v roce 2015 a zúčastní se jej armády USA, České republiky, Velké Británie, Německa, Kanady, Gruzie, Maďarska a Srbska.

Největší cvičení české armády dnes začalo v Německu
Foto: Archiv
Popisek: Aktivní zálohy AČR

Armádu České republiky bude zastupovat část 7. brigádního úkolového uskupení (BÚU) o téměř 1 400 vojácích, kteří přepravují po vlastní ose a železnicí do německého Hohenfelsu více než 420 kusů pozemní techniky a zbraňových systémů pozemních a vzdušných sil. 7. BÚU je postaveno na palebné a úderné síle těžkého typu Pozemních sil AČR a doplněné o další speciální prvky struktury BÚU.

Význam cvičení pro celou Českou republiku podtrhuje skutečnost, že plukovník Josef Kopecký, velitel 7. mechanizované brigády a současně velitel 7. BÚU, se stane velitelem celého mezinárodního brigádního úkolového uskupení s více než 4 500 vojáky. V jeho podřízenosti budou také národní prapory jednotlivých účastnických států.

Cílem cvičení Allied Spirit je zvýšit připravenost cvičících útvarů a demonstrovat schopnost efektivní spolupráce aliančních a partnerských jednotek při vedení společné pozemní operace. V průběhu tří týdnů bude procvičeno vedení útočných, obranných i stabilizačních operací a sjednocení palebné podpory, stejně jako řízení a velení mnohonárodním jednotkám.

Cvičení je rozděleno do dvou částí. Po přípravné fázi od 4. do 14. srpna 2015, která je zaměřena na sladění jednotek, bude následovat v termínu od 15. do 24. srpna 2015 samotné taktické cvičení. V pátek 14. srpna 2015 se koná prezentační den cvičení zaměřený na demonstraci schopností cvičících jednotek za účasti náčelníka Generálního štábu AČR generálporučíka Josefa Bečváře.

Ve druhém období 15. - 24. 8. 2015 se pak uskuteční samotné taktické cvičení.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…