Nemocnice České Budějovice slavnostně otevřela nové pracoviště

12.06.2022 10:59 | Tisková zpráva

Nemocnice České Budějovice, a.s. slavnostně otevřela nové centrální operační sály a novou centrální sterilizaci. Stavba byla realizována v období od listopadu 2019 do května 2022 sdružením firem OHLA ŽS a Metrostav.

Nemocnice České Budějovice slavnostně otevřela nové pracoviště
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

Celkové náklady stavby činily včetně nákladů na projektovou přípravu a dalších souvisejících výdajů 1,15 miliardy Kč vč. DPH.

„Kromě vybudování 12 operačních sálů s kompletním zázemím, centrální sterilizace a centrálních skladů pro operační sály v sobě tato první etapa přístaveb a rekonstrukcí pavilonu CH zahrnuje vybudování dospávacího pooperačního pokoje, jednotky intenzivní péče, čtyř standardních lůžkových stanic, prostoru pro novou magnetickou rezonanci či prostorů pro technologie celého objektu. V následujících týdnech prostory dovybavíme tak, aby zde po zkušebním provozu mohli být první pacienti operováni od tohoto září,“ uvedl generální ředitel Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D.

„Jedná se o největší stavební investici v historii českobudějovické nemocnice a zároveň přelomový bod v chodu nemocnice. Nové operační sály otevíráme po dlouhých 29 letech, přičemž dosud nejnovější sály byly v pavilonu C otevřeny v roce 1993. Financování této stavební akce je založeno na třech pilířích: vlastních zdrojích nemocnice, investiční podpory z rozpočtu Jihočeského kraje a dotačních prostředků z programu REACT-EU,“ řekl hejtman Jihočeského kraje MUDr. Martin Kuba.

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

„Na právě dokončenou 1. etapu přestavby pavilonu CH naváže 2. etapa, v rámci které bude v průběhu následujících dvou let vybudováno mimo jiné dalších 6 operačních sálů, druhý dospávací pooperační pokoj se 13 lůžky, druhá šestnáctilůžková JIP, 3 standardní lůžkové stanice s celkem 96 lůžky, veškeré ambulantní provozy Očního oddělení, ORL, Ortopedie a Plastické chirurgie,“ sdělil MUDr. Aleš Petřík, Ph.D., ředitel chirurgických oborů.

„Realizace přestavby a dostavby pavilonu CH byla náročná nejen proto, že se jednalo o odborná zdravotnická pracoviště. Pracovali jsme za plného provozu sousedících oddělení, např. magnetické rezonance, jejichž fungování stavba nesměla omezit. V týmu Metrostavu pracovali převážně kolegové Jihočeši a o to více jsme rádi, že jsme se mohli podílet na rozvoji naší českobudějovické nemocnice,“ uvedl Ing. Martin Stašek, ředitel jihočeského zastoupení společnosti Metrostav a.s.

„Je nám ctí být součástí dalšího významného projektu v historii Nemocnice České Budějovice a těšíme se na pokračování dlouhodobé spolupráce. Zakázka, jejímž cílem byla větší koncentrace lékařské péče do jednoho místa a navýšení komfortu pacientů, je pro nás vždy prioritou,“ dodal Ing. Roman Kocúrek, generální ředitel OHLA ŽS, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…