Nemocnice Havlíčkův Brod: Vojáci zůstanou až do konce měsíce

17.03.2021 17:05

Z důvodu vysokých počtů hospitalizovaných pacientů jsme opětovně požádali o prodloužení působení vojáků v naší nemocnici. Jejich počet bude ještě navýšen ze čtyř na sedm.

Nemocnice Havlíčkův Brod: Vojáci zůstanou až do konce měsíce
Foto: regionvysocina.cz
Popisek: Nemocnice Havlíčkův Brod

Vojáci k nám znovu nastoupili dne 25.2.2021 a aktuálně pomáhají zdravotnickému personálů na covidových stanicích - ARO, chirurgie, interna. Jejich odjezd byl naplánován na 18.3.2021.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí

Neboť je však situace stále vážná, Armáda ČR vyhověla naší žádosti a vojáky u nás ponechá do konce měsíce. Navíc přijede další posila a pomáhat tedy od 18.3. bude celkem 7 vojáků. Jejich příjezd je naplánován na čtvrtek v 10:00 hod. Nově budou pomáhat také na oddělení infekčním a plicním.

Pomoc Armády je pro nás v těchto dnech důležitá, neboť personálu nemocnice již docházejí fyzické i psychické síly. Vojáci jsou pro nás v obou směrech obrovskou podporou a my si jich velice vážíme. Většina Covid-19 pozitivních pacientů je upoutaných na lůžko. Vojáci proto pomáhají personálu s fyzicky náročnými činnostmi, jako je manipulace s pacienty, hygiena, prevence dekubitů, případně doprovod na komplementární vyšetření.

Aktuálně počty hospitalizovaných  kolísají kolem 90, plné je oddělení ARO, kde leží 6 pacientů na plicní ventilaci. Zde pomáhají dva vojáci. Nemocnice má 4 zaměstnance v karanténě a 11 v izolaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…