Nemocnice Na Bulovce: Ortopedická klinika má nového přednostu

23.10.2019 9:15

Do funkce nového přednosty Ortopedické kliniky 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a IPVZ Nemocnice Na Bulovce byl s platností od 1. října 2019 jmenován prof. MUDr. Jiří Chomiak, CSc.

Nemocnice Na Bulovce: Ortopedická klinika má nového přednostu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Bulovce

Jmenování oficiálně přijal z rukou děkana 1. LF UK prof. MUDr. Aleksiho Šeda, DrSc., a ředitele nemocnice Mgr. Jana Kvačka.

Prof. MUDr. Jiří Chomiak, CSc. vystudoval Fakultu všeobecného lékařství UK Praha, titul docenta chirurgických oborů získal v roce 2004 a v roce 2016 byl jmenován profesorem ortopedie 1. LF Univerzity Karlovy. Je předsedou České společnosti pro ortopedii a traumatologii pohybového aparátu, členem Evropské pediatrické ortopedické společnosti a Evropské společnosti pro výzkum kyčelního kloubu. Mimo jiné je také koordinátorem centra péče o zdraví fotbalistů FIFA a členem lékařské komise Fotbalové asociace České republiky. Účastnil se mezinárodních humanitárních misí v Jordánsku a Maroku. Ve své odborné praxi se zaměřuje na dětskou ortopedii, neurofyziologii, ale například také na sportovní medicínu. Na Ortopedické klinice v Nemocnici Na Bulovce působí již od roku 1984.

Nový přednosta chce navázat na práci prof. MUDr. Pavla Dungla, DrSc., který Ortopedickou kliniku v Nemocnici Na Bulovce z pozice přednosty úspěšně vedl posledních 25 let. „Naše klinika obsahuje všech sedm oborů, od dětské ortopedie přes endoprotetiku až po spinální a onkologickou ortopedii. Laickou i odbornou veřejností je vnímána jako vlajková loď české ortopedie, což je pro nás obrovský závazek,“ popisuje profesor Chomiak. „Všechny tyto obory i díky panu profesoru Dunglovi fungují velmi dobře a na skutečně špičkové úrovni. Ve spolupráci s panem primářem Radovanem Kubešem a celým lékařským týmem se budeme snažit tyto nastavené standardy udržet a dále je aktivně rozvíjet,“ doplňuje nový přednosta.

Vedení kliniky má například v plánu v brzké době založit Centrum pro léčbu nádorů pohybového aparátu, dále rozvíjet péči o pacienty s hemofilií a usilovat o opětovné přiznání statusu traumacentra. „Rád bych také naše lékaře motivoval k dalšímu postgraduálnímu studiu a zapojení do výuky na 1. LF UK. Samozřejmě počítáme s naší aktivní účastí na klíčových kongresech a konferencích u nás i v zahraničí. A stejně tak očekávám zapojení lékařů v grantové oblasti a účast na stážích v zahraničí. Máme také obrovský potenciál v publikaci odborných článků,“ vysvětluje své plány profesor Chomiak.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…