Nemocnice Pardubického kraje se dohodlo s Tomášem Julínkem na ukončení pracovního poměru

02.06.2018 7:34

Stanovisko NPK, a.s., k odchodu MUDr. Tomáše Julínka, MBA

Nemocnice Pardubického kraje se dohodlo s Tomášem Julínkem na ukončení pracovního poměru
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

V pátek 1. června se vedení Nemocnice Pardubického kraje, a. s., dohodlo s ředitelem Orlickoústecké, Litomyšlské a Svitavské nemocnice MUDr. Tomášem Julínkem, MBA, na ukončení pracovního poměru. Tomáš Julínek, který do společnosti nastoupil v březnu 2017, odchází po vzájemné dohodě. Vedení společnosti nyní dohlédne na bezproblémové předání svěřené agendy a na stabilizaci situace ve všech nemocnicích, které MUDr. Julínek vedl.

Důvodem odchodu ředitele Julínka jsou především různé pohledy na způsob komunikace směrem k lékařskému i nelékařskému personálu a k vedení společnosti. Zdravotnictví obecně se v posledních letech potýká s výraznou personální nedostatečností, proto je nutné volit takovou formu komunikace, která neohrozí dostupnost zdravotnické péče, což byla situace, do které by se NPK, a.s., bez aktivního řešení mohla dostat. „Některé odchody lékařů by mohly ohrozit chod zdravotnictví v oblasti a potažmo i v kraji. Šlo sice spíše o jednotky osob, nicméně už tak napjatá personální situace mohla eskalovat a to jsme ani na jedné straně nechtěli,“ vysvětluje generální ředitel a předseda představenstva Nemocnice Pardubického kraje Tomáš Gottvald.

Společnost se teď zaměří na zklidnění situace a hledání funkčního koncepčního řešení. „Nejdříve musíme zajistit, aby došlo k bezproblémovému předání agendy, a musíme se postarat o plynulý chod všech tří nemocnic. Vedle toho je třeba stabilizovat personální situaci a uklidnit zaměstnance, protože v NPK si vážíme každého zaměstnance,“ dodává Gottvald.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…