Nemocnice Znojmo: Nová ambulance pro pacienty při ztrátě čichu po prodělaném onemocnění COVID-19

11.02.2021 14:21

Ve znojemské nemocnici byla nově otevřena ambulance Olfaktometrie na ORL oddělení pro pacienty se ztrátou čichu pro prodělaném onemocnění COVID-19.

Nemocnice Znojmo: Nová ambulance pro pacienty při ztrátě čichu po prodělaném onemocnění COVID-19
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

Ztrátou čichu trpí zhruba 60 procent pacientů s covid-19. Jde o nejtypičtější a často jediný příznak této nemoci, který postihuje zejména mladé lidi. Pokud se čich nevrátí ani po několika týdnech, je na čase návštěva ORL. Pro tyto pacienty je nově v Nemocnici Znojmo zřízena ambulance.

„V tuto chvíli řešíme problémy u cca 20 pacientů měsíčně, ale předpokládáme, že řada z nich s tímto problémem dosud pomoc nevyhledala nebo o této možnosti léčby nevěděla. Částečné navrácení čichu je v rámci dnů až týdnů, k normalizaci dochází do asi 3 měsíců, ale je to individuální u každého pacienta,“ sdělil MUDr. Jan Urban, primář ORL oddělení, Nemocnice Znojmo.

Ambulance je v provozu každé pondělí od 12:30-15:00 po předchozím telefonickém objednání na čísle 515 215 514. Je určena pro pacienty po JIŽ prodělaném onemocnění COVID-19, tedy pro pacienty neinfekční a vyléčené.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…