Nemocnice Znojmo prověřila formou cvičení systém příjmu pacienta s podezřením na onemocnění způsobené koronavirem

11.03.2020 10:06

Včera proběhlo v Nemocnici Znojmo mimořádné ověření připravenosti personálu na příjem pacienta s případným podezřením na koronavirovou infekci.

Nemocnice Znojmo prověřila formou cvičení systém příjmu pacienta s podezřením na onemocnění způsobené koronavirem
Foto: Nemocnice Znojmo
Popisek: Nemocnice Znojmo

To mělo za cíl prověřit jednání personálu a připravenost při příchodu pacienta do nemocnice nestandardní cestou do čekárny centrálního příjmu.

„S ohledem na vážnost celé situace ohledně koronavirové infekce a řady pokynů a nařízení, které se v této chvíli na personál chrlí, jsem se dnes ráno rozhodl osobně prověřit celý systém příchodu pacienta s podezřením na koronavirovou infekci,“ sdělil ředitel Nemocnice Znojmo Martin Pavlík.

Scénář cvičení – simulace:
Simulace proběhla tak, že po příchodu na centrální příjem bylo sestře figurantem (ředitel NZ) oznámeno, že má horečku, pálení nosohltanu, kašel a v minulých dnech se mu vrátila dcera z Itálie, která má stejné příznaky. Figurant byl okamžitě sestrou požádán, aby opustil čekárnu a odešel před budovu s tím, že mu hned donese roušku a podá další instrukce (správně měl pacient volat na uvedená čísla na dveřích nemocnice a nevstupovat do čekárny!!). Následně sestra pacientovi roušku předala a instruovala ho k odchodu na infekční oddělení, kde se měl ohlásit a vyčkat příchodu personálu. Po nahlášení na infekčním oddělení byl figurant vyzvednut personálem v ochranném pracovním oděvu a speciálním výtahem transportován do ambulance, kde byl lékařem podroben klinickému vyšetření. Další průběh případného vyšetření, způsob a druhy odběrů a instrukce, byly již konzultovány ústně mezi personálem a ředitelem nemocnice.

„Byl jsem mile překvapen profesionalitou našich zaměstnanců. Jako lékař vím, že jakýkoliv systém péče lze správně ověřit pouze nečekanou a neplánovanou simulací situace, proto jsem se k tomuto kroku rozhodl. Z této simulace vyplynulo několik nevýznamných doplnění, která budou zapracována do stávajícího postupu jako vylepšení péče o pacienta, např. informování pacienta o možném delším čekání na příchod personálu v ochranných pomůckách“ uzavřel simulaci Pavlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…