Nemocnice v Českých Budějovicích shromažďuje dekorace na vánoční období

24.11.2015 17:59

Českobudějovická nemocnice se v těchto dnech začíná připravovat na adventní a vánoční čas. Během tohoto týdne shromažďuje potřebné dekorace a vánoční stromky, které umístí do vstupního terminálu, na jednotlivá oddělení i do své firemní mateřské školy.

Nemocnice v Českých Budějovicích shromažďuje dekorace na vánoční období
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Vánoční strom chceme umístit do mateřské školy, do terminálu a na ambulance těch oddělení, kde to dovolí dostatek prostoru. V recepcích jednotlivých oddělení dále umístíme adventní svícny a girlandy, vánoční dekorace dáme také do lékárny,“ uvedla manažerka spokojenosti Nemocnice České Budějovice, a. s.,  Bc. Iva Nováková. Doplnila, že ozdobeny budou i vzrostlé stromy před vstupním terminálem a před mateřskou školou. „Ozdobený živý strom před mateřskou školou pak slavnostně s dětmi a jejich rodiči rozsvítíme za společného zpívání koled,“ řekla Iva Nováková s tím, že vánočně osvětlena bude i samotná budova vstupního terminálu.

Největší krajské zdravotnické zařízení chce, aby se zde pacienti i návštěvníci cítili jako doma. „Veškeré naše kroky posledních let směřují k tomu, aby se lidé, pacienti i zaměstnanci, cítili co nejpříjemněji. Vánoční atmosféra k tomu může rozhodně přispět,“ řekla první náměstkyně jihočeského hejtmana Mgr. Ivana Stráská.

Nemocnice České Budějovice, a. s., patří se svou lůžkovou kapacitou 1450 lůžek mezi největší zdravotnická zařízení v České republice. Poskytuje základní, specializovanou i vysoce specializovanou péči prakticky ve všech medicínských oborech zejména pro celý jihočeský region.
V Nemocnici České Budějovice, jejímž jediným akcionářem je Jihočeský kraj, je ročně hospitalizováno okolo 53 tisíc pacientů. Lékaři zde provedou více než 30 tisíc operačních

zákroků a téměř 660 tisíc ambulantních vyšetření a léčebných výkonů. Loni se zde narodilo 2267 dětí.

Nemocnice má průměrně 2500 zaměstnanců a je tedy jedním z největších zaměstnavatelů v Jihočeském kraji. Za posledních sedm let nemocnice investovala do svého rozvoje více než 1,6 miliardy korun.

V loňském roce českobudějovická nemocnice zvítězila v celostátní soutěži Nemocnice 2014 v kategorii finanční zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …