NetApp pomáhá firmám vybudovat základy hybridních cloudů

02.11.2014 11:46

Nový software, skvělé služby a partnerství zjednoduší nasazení hybridního cloudu a správu dat

NetApp pomáhá firmám vybudovat základy hybridních cloudů
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Počítač

Nový software, služby a partnerství, která zjednodušují správu dat napříč cloudy, představila v úterý v rámci konference NetApp Insight™ North America 2014 společnost NetApp (NASDAQ: NTAP). Mezi novinky patří nové, výkonnější verze operačního systému Data ONTAP®, Cloud ONTAP™, OnCommand® Cloud Manager a NetApp® Private Storage for Cloud. Díky kombinaci těchto patentovaných produktů nabízí společnost NetApp zákazníkům přechod do hybridního cloudu tak, že zákazník nepřichází o kontrolu nad daty a zároveň si může vybírat mezi privátními a veřejnými cloudovými zdroji.

„Hybridní cloud bude páteří dnešního i budoucího IT,” říká Jan Jiskra, Country Manager pro Českou republiku a Slovensko. „Náš přístup umožňuje firmám, udržet si kontrolu nad daty, protože spojujeme on-premise řešení klientů s cloudy dle výběru. NetApp Data Fabric For Hybrid Cloud je ta pravá architektura pro vybudování hybridního cloudu pro podniky z třídy enterprise. Náš software dělá existující infrastrukturu zákazníka flexibilnější, ekonomicky výhodnější a přinese i zvýšení tržeb. Naše cloudová řešení splňují nároky zákazníků na důvěru a ti pak na nás spoléhají i v budoucnu.“

Vize bezproblémové správy dat

NetApp věří, že klíčové prvky správy dat musí být v různých částech hybridního cloudu propojené a pracovat společně, aby vytvořily koherentní integrované a interoperabilní systémy. Tato „vlákna dat“ umožňují důslednou správu a bezproblémové přesuny z jedné části cloudu do druhé. Díky tomu mohou podniky aplikovat interní předpisy a služby týkající se dat v hybridním cloudu nezávisle na aplikacích, technologiích nebo poskytovateli cloudové infrastruktury.

NetApp v úterý přestavil důležité technologické prvky a komponenty, které přivádí vizi NetApp Data Fabric k životu. Jsou to tyto:

  • Clustered Data ONTAP 8.3 – Osvědčený základ správy dat v cloudu

Vylepšení operačního systému clustered Data ONTAP pomáhá společnostem všech velikostí zlepšit dostupnost, výkon a efektivitu softwarově definovaných úložišť. Nová podpora pro NetApp® MetroCluster™ Disaster Recovery software poskytuje podnikům nepřetržitý provoz v případě katastrofy nebo plánovaných odstávek celých datacenter. Důležité a nezbytné aplikace tak mohou pokračovat v provozu. Nejnovější verze softwaru podporuje také optimalizaci výkonu pro all-flash uzly, díky čemuž může zákazník maximalizovat výkon, aniž by musel obětovat ochranu, bohatou správu a jednoduché přesuny dat. Rovněž také zaručuje zvýšenou efektivitu, která znamená znatelný pokles ceny za gigabyte a za IOPS a tedy lepší návratnost investic.

  • Cloud ONTAP – Správa dat v privátním cloudu pro podniky třídy enterprise

Cloud ONTAP přenáší sílu clustered Data ONTAP do privátního cloudu. NetApp Data ONTAP je světovou jedničkou v oblasti operačních systémů pro úložiště. Novinka Cloud ONTAP kombinuje sílu „virtualizovaného“ Clustered Data ONTAP s elasticitou a škálovatelností Amazon Web Services (AWS). Cloud ONTAP využívá patentované technologie NetApp pro nepřetržitý provoz, škálovatelnost za provozu a efektivitu. Zároveň to vše kombinuje s výhodami on-demand computingu cloudových služeb. Tento přístup poskytuje konzistentní soubor datových služeb v hybridním cloudovém prostředí. AWS je prvním providerem platformy, která využívá Data ONTAP v jeho cloudovém prostředí. NetApp nabízí zákazníkům naplno využít výhod Data ONTAP díky několika možnostem licencování.

  • OnCommand Cloud Manager – Efektivní a snadné poskytování v cloudu OnCommand Cloud Manager umožňuje efektivní a jednoduchou správu virtualizovaných instancí clustered Data ONTAP napříč cloudy jednotlivých veřejných poskytovatelů a vlastním privátním prostředím. Jednoduché a intuitivní grafické uživatelské prostředí přináší zákazníkům a partnerům bezproblémový vhled do jejich hybridního cloudového prostředí a zjednodušuje nastavení úložiště a přenos dat z jednoho místa na druhé.
  • NetApp Private Storage for Cloud – Rozšiřuje možnosti volby v oblasti cloudové storage a pomáhá zákazníkům udržet si kontrolu nad daty

Dalšími novinkami je NetApp Private Storage (NPS) pro SoftLayer, společnost patřící pod IBM, a také rodina produktů NetApp Private Storage for Cloud. NPS for Cloud přináší zákazníkům možnost používat více cloudů a udržet si kontrolu nad daty skrze jedno strategicky umístěné úložiště NetApp. Konektivitu společnost testovala společně s provozovatelem datových center Equinix, ale i s dalšími firmami po celém světě. Cloudové řešení kombinuje elasticitu a úspory s výkonem, dostupností a kontrolou nad daty v podání soukromých podnikových úložišť.

SoftLayer je nejnovějším přírůstkem do rodiny cloudových providerů a je partnerem NetApp s NPS for Cloud přístupem. Dalšími řešeními NPS for Cloud, která jsou současně dostupná, jsou NetApp Private Storage for Amazon Web Services a také NetApp Private Storage for Microsoft Azure.

  • Služby všeho druhu – strategie, design, nasazení a přechod

Počínaje dneškem NetApp nabízí nové služby včetně Enterprise Transformation Workshop for Cloud, která pomáhá zákazníkům představit si a navrhnout správnou cloudovou strategii pro úspěšný přechod do hybridního cloudu. NetApp rovněž nabízí společnostem, které chtějí optimalizovat nasazení jeho technologií službu Efficiency and Optimization Service. Ta pomůže s úplnou kontrolou stavu úložišť a s jejich analýzou, díky tomu je možné předcházet problémům při přechodu a při zvyšování výkonu. Navíc software clustered Data ONTAP, clustered Data ONTAP Migration Service, RapidData Migration QuickStart Service a svépomocné nástroje pro migraci usnadňují novým i stávajícím zákazníkům přechod do cloudu.

Další zdroje

O společnosti NetApp

Na NetApp spoléhají přední světové organizace na celém světě v oblasti softwaru, systémů a služeb pro správu a ukládání dat. Zákazníci oceňují naši týmovou práci, odborné znalosti a nadšení pro jejich úspěch nyní i v budoucnu. Chcete-li se dozvědět více, navštivte www.netapp.com.

NetApp, the NetApp logo, Data ONTAP, MetroCluster, NetApp Insight, a OnCommand jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti NetApp ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Všechny ostatní značky nebo názvy výrobků jsou ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků a mělo by tak s nimi být nakládáno. Použití slova "partner" nebo "partnerství" neznamená právní partnerství mezi společností NetApp a jakoukoli jinou společností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…