Nezávislé hodnocení odboru interního auditu dopadlo na výbornou, NKÚ získal certifikát

11.06.2015 17:31

Prezident Českého institutu interních auditorů Tomáš Pivoňka za přítomnosti předsedy kontrolního výboru Poslanecké sněmovny Vladimíra Koníčka dnes předal prezidentovi NKÚ Miloslavu Kalovi certifikát dokládající nezávislé hodnocení interního auditu NKÚ.

Nezávislé hodnocení odboru interního auditu dopadlo na výbornou, NKÚ získal certifikát
Foto: NKÚ
Popisek: NKÚ

Komise složená ze členů kontrolního výboru a nezávislých expertů z Českého institutu interních auditorů na přelomu roku zkontrolovala a ohodnotila činnost odboru interního auditu NKÚ. Nezávislý audit dopadl na výbornou – hodnocení prověřilo ve více než 30 standardech úroveň kvality práce odboru interního auditu. Ten získal ve všech standardech nejlepší hodnocení.

Komise zkontrolovala například nezávislost a objektivitu, odbornost či zásady a postupy uplatňované při provádění interního auditu. „Výsledky jsou skutečně výborné a nám nezbývá než pogratulovat odboru interního auditu ke skvělé práci,“ uvedl Pivoňka. „Výsledky auditu nás těší a věříme, že podobných výsledků dosáhneme i v budoucnu,“ řekl prezident NKÚ Miloslav Kala.

Kontrolu inicioval sám odbor interního auditu. „Jsme moc rádi, že externí audit dopadl takto dobře. Je to výsledek soustavné a důsledné práce a zároveň i závazek nadále udržovat všechny vykonávané činnosti na vysoké úrovni,“ uvedla ředitelka odboru interního auditu Ladislava Slancová.

Odbor plánuje znovu projít nezávislým externím hodnocením za pět let. Právě po uplynutí této doby by se podle standardů pro profesní praxi interního auditu Mezinárodního institutu interních auditorů mělo hodnocení opakovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…