Nové rádio Libereckého kraje: Český rozhlas Liberec začal vysílat právě dnes

02.11.2016 16:53

Český rozhlas rozšiřuje své regionální vysílání – v Libereckém kraji začala vysílat 2. listopadu samostatná regionální stanice ČRo Liberec. Vysílání zahájil v 11 hodin generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. ČRo Liberec nabídne posluchačům nové pořady – například Na cestách s Marcelou Augustovou nebo Minutku pro Rudu Pivrnce s Petrem Urbanem.

Nové rádio Libereckého kraje: Český rozhlas Liberec začal vysílat právě dnes
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

„Kvalita a dostupnost regionálního vysílání patří dlouhodobě k prioritám Českého rozhlasu. Vznik samostatné stanice ČRo Liberec dokládá, že bereme naši úlohu média veřejné služby velmi vážně a snažíme se neustále vylepšovat služby pro veřejnost. Našemu novému regionálnímu rádiu přeji hodně úspěchů a mnoho spokojených posluchačů,“ řekl René Zavoral, generální ředitel Českého rozhlasu.

Doposud vysílala liberecká redakce pod značkou Český rozhlas Sever odpojované zprávy (pro Liberecký kraj), regionálním obsahem plnila vysílání pouze ve všedních dnech (14–16 hod.) v pořadu Pohodové odpoledne z Liberce, zbylá část vysílání byla společná s ústeckou rozhlasovou redakcí, která i nadále zachovává název ČRo Sever. Rozšířením autonomie vysílání rádia veřejné služby vznikla rozhlasová stanice pro Liberecký kraj, která bude přinášet informace z Libereckého kraje.

„Věříme, že Český rozhlas Liberec osloví řadu nových posluchačů, kteří ‚slyší na značku Liberec‘, na jejich domovský region, na informace, jež se týkají kraje, ve kterém tito lidé žijí. Český rozhlas Liberec bude rádiem, které vychází z potřeb kraje a bude reflektovat aktuální dění – lidé získají pocit rozhlasové stanice, která s nimi žije,“ uvedl ředitel Regionálního vysílání Jan Menger.

Český rozhlas Liberec začíná novou etapu svého vysílání. Československý rozhlas v Liberci v minulosti působil řadu let v Alšově ulici v Elgrově vile. V roce 1960 se stal ústeckou pobočkou tehdejšího Československého rozhlasu Ústí nad Labem. Až v devadesátých letech se začalo odpojovat vysílání z Liberce – nejprve liberecké zprávy a posléze i celé vysílací bloky Českého rozhlasu Sever.

První vysílací den Českého rozhlasu Liberec přinesl rozhovory, zdravice a přání novému rádiu v kraji z úst známých osobností (Zdeněk Troška, Valérie Zawadská, Petr Koukal, Pavel Šporcl, Marcela Augustová a další). Spolupráci s rozhlasem přijaly i známé osobnosti z kraje – moderátorka Marcela Augustová, kreslíř a humorista Petr Urban, regionální spisovatel a publicista Marek Řeháček a spisovatelka a sběratelka starých regionálních receptů Vladimíra Jakouběová.

„Každé všední dopoledne se posluchači ČRo Liberec mohou v éteru setkat například s Marcelou Augustovou a její rozhlasovou hádankou o obcích a městech Libereckého kraje,“ popisuje Tomáš Beneš, vedoucí Programu regionálního studia v Liberci.

Program Českého rozhlasu Liberec ve všedních dnech odstartuje ranní vysílání Dobré ráno z Liberce s Janem Žílou nebo Tomášem Benešem, dopolední blok ponese název Dopoledne pod Ještědem, moderovat ho bude Iveta Kalátová s lifestylovou tematikou a denně zajímavým regionálním hostem. V poledne budou na programu (posluchačům známé a oblíbené) Písničky na přání s Mirkem Tartárkem. Odpolední vysílací blok – Pohodové odpoledne z Liberce přinese aktuální reportáže a informace z kraje, za mikrofon usednou Petr Klimeš nebo David Hamr.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…