Novoměstský hrnec smíchu již zná vítěze

14.06.2015 20:22 | Zprávy

O uplynulém víkendu v Novém Městě nad Metují vyvrcholil 37. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. Po celý týden probíhaly projekce těch nejlepších děl komediálního žánru, které se natočily v uplynulém roce. V průběhu soutěžních projekcí i letos probíhalo měření času, po který se diváci smějí. Cenu diváků – Novoměstský hrnec smíchu - podle kterého dostal festival své jméno, získala tento rok komedie „Hodinový manžel“ režiséra Tomáše Svobody.

Novoměstský hrnec smíchu již zná vítěze
Foto: red
Popisek: 37. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu

Hlavní cenu odborné poroty pro tvůrce nejlepší filmové a nejlepší televizní komedie, tradiční Zlatý PRIM, získal film „Život je život“  režiséra Milana Cieslara a pohádka J.Prušinovského „Kdyby byly ryby“. Odměnu v podobě originálního časoměřiče, věnuje, stejně jako v minulých letech, společnost ELTON hodinářská, výrobce českých hodinek tradiční značky PRIM (www.prim.cz). Tato společnost je s festivalem spjata již od jeho počátků. Už cena pro historicky prvního vítěze, kterým se v roce 1979 stala komedie Kulový blesk, nesla jméno Zlatý PRIM. Jejím patronem byl tehdejší národní podnik ELTON, jehož nástupcem a pokračovatelem ve výrobě hodinek je dnes společnost ELTON hodinářská, a.s.

Kromě hlavní ceny věnovala společnost ELTON hodinářská také hodinky pro významné české herecké osobnosti. Již v neděli 7.června při zahájení festivalu si „Cenu za nezapomenutelné role v českých filmových a televizních komediích“ převzal oblíbený herec Viktor Preiss. Tento skvělý umělec byl oceněn na zakázku vyrobenými hodinkami, inspirovanými nejvýznamnějším českým světcem, Sv. Václavem.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…