Novoměstský hrnec smíchu již zná vítěze

14.06.2015 20:22

O uplynulém víkendu v Novém Městě nad Metují vyvrcholil 37. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu. Po celý týden probíhaly projekce těch nejlepších děl komediálního žánru, které se natočily v uplynulém roce. V průběhu soutěžních projekcí i letos probíhalo měření času, po který se diváci smějí. Cenu diváků – Novoměstský hrnec smíchu - podle kterého dostal festival své jméno, získala tento rok komedie „Hodinový manžel“ režiséra Tomáše Svobody.

Novoměstský hrnec smíchu již zná vítěze
Foto: red
Popisek: 37. ročník festivalu české filmové a televizní komedie Novoměstský hrnec smíchu

Hlavní cenu odborné poroty pro tvůrce nejlepší filmové a nejlepší televizní komedie, tradiční Zlatý PRIM, získal film „Život je život“  režiséra Milana Cieslara a pohádka J.Prušinovského „Kdyby byly ryby“. Odměnu v podobě originálního časoměřiče, věnuje, stejně jako v minulých letech, společnost ELTON hodinářská, výrobce českých hodinek tradiční značky PRIM (www.prim.cz). Tato společnost je s festivalem spjata již od jeho počátků. Už cena pro historicky prvního vítěze, kterým se v roce 1979 stala komedie Kulový blesk, nesla jméno Zlatý PRIM. Jejím patronem byl tehdejší národní podnik ELTON, jehož nástupcem a pokračovatelem ve výrobě hodinek je dnes společnost ELTON hodinářská, a.s.

Kromě hlavní ceny věnovala společnost ELTON hodinářská také hodinky pro významné české herecké osobnosti. Již v neděli 7.června při zahájení festivalu si „Cenu za nezapomenutelné role v českých filmových a televizních komediích“ převzal oblíbený herec Viktor Preiss. Tento skvělý umělec byl oceněn na zakázku vyrobenými hodinkami, inspirovanými nejvýznamnějším českým světcem, Sv. Václavem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…