Nový web Památníku národního písemnictví

24.11.2016 20:04

Na doméně pamatniknarodnihopisemnictvi.cz byl spuštěn nový web instituce. V novém designu a přehledně může návštěvník získat všechny informace o službách, které PNP nabízí. Nová webová stránka usnadní teoretikům a historikům v oblasti literatury a výtvarného umění orientaci ve fondech a sbírce PNP ; nabízí odkazy na Průvodce po fondech Literárního archivu PNP, databázi Badatelna.eu, elektronický katalog knihovny PNP, průvodce po fondech uměleckých sbírek PNP, soupisy sbírkových předmětů a řadu dalších nástrojů.

Nový web Památníku národního písemnictví
Foto: prague.eu
Popisek: Památník národního písemnictví

Široké veřejnosti předkládá přehled aktuálních výstav, literárních pořadů a akcií. Školám představuje nabídku programů, která může doplnit hodiny českého jazyka a literatury. Součástí je projekt v oblasti popularizace literatury a muzejnictví – spuštění portálu literarnimuzea.cz (ZDE).

Cílem nového portálu je soustředit a zpřístupňovat informace o literárních muzeích, domech či památnících spisovatelů v České republice. Portál bude průběžně aktualizován. Metodické centrum pro knižní kulturu a literární muzea při Památníku národního písemnictví bude ve spolupráci s dalšími institucemi poskytovat strukturované informace o místech, osobnostech a rovněž o aktuálním dění na poli literární paměti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…