O Egyptu Češi mluví jako o nebezpečné zemi, přesto ji letos navštíví přes 200 tisíc našinců

24.10.2017 11:03

Nejeden Čech by po řadě teroristických útoků netrávil poklidnou dovolenou na severu Afriku. Alespoň to tak mnozí tvrdí. Opak je ale pravdou. Nejen Egypt je stále velmi oblíbenou a vyhledávanou destinací. Zájezdy do Egypta, Turecka a Tuniska lákají na nízké ceny, a tak Čechy neodradí ani hrozba, která se už stala několika turistům osudnou.

O Egyptu Češi mluví jako o nebezpečné zemi, přesto ji letos navštíví přes 200 tisíc našinců
Foto: cestolino.cz
Popisek: Egypt - ilustrační foto

Dovolená v Egyptě rozhodně není vysněnou destinací Čechů. Mnozí tak této severoafrické zemi nedávali moc šancí. Prý se Egypt a jemu podobné státy mohou kvůli teroristickým útokům rozloučit s vlnou turistů. Jenže skutek utek, něco jiného lidé říkají a něco jiného dělají.

Egypt letos navštíví přes 200 tisíc Čechů V loňském roce průměrná cena zájezdu do Egypta činila 17 000 korun na osobu, letos bylo možné dovolenou v Egyptě sehnat o 1 600 korun levnější. Nejen proto ale Egyptský velvyslanec v České republice Abdar Rahmán Saláhaddín očekává, že Egypt navštíví v průběhu celého roku 2017 více než 200 tisíc českých turistů. Tolik našinců sever Afriky navštívilo naposled v letech 2011 až 2012.

V roce 2013 Egypt zaznamenal útlum kvůli Arabskému jaru. Do země faraonů dorazilo jen 122 tisíc Čechů. O rok později jich už bylo zhruba o 63 tisíc více, tedy 185 tisíc. Mírný propad v cestovním ruchu Egypťané opět zaznamenali v roce 2015.

Díky znovu nabyté popularitě se lze do Egypta z České republiky dostat hned několika přímými spoji. V letní sezóně z Prahy do Hurgady létaly dvakrát týdně přímé lety, stejně tak i do Marsa Alam a zaveden byl také přímý let z Prahy do Sham El Sheikh. Několik spojů týdně nesvědčí o tom, že by Češi na Egypt zanevřeli.

Čeští turisté se nebojí vyrazit ani na poznávací zájezdy

Egypt rozhodně není jedinou destinací, kterou Češi považují za nebezpečnou, avšak i přes obavy velmi vyhledávanou. Mezi další oblíbené patří například Turecko nebo Tunisko. Tyto dvě země turisté v roce 2016 opomíjeli, letos se ale o zájezdy do Turecka i Tuniska zvedl opět velký zájem. Cestovní kanceláře navíc nezaznamenali jen větší poptávku po pobytech u moře, ale i po poznávacích zájezdech.

Ti, kteří si tak myslí, že do Afrických zemí nikdo nejezdí, jsou na omylu. A turisté se rozhodně nevydávají jen do bezpečných hotelových komplexů, řada z nich se nebojácně rozhodne prozkoumat také okolí a vyrazit na jeden z mnoha fakultativních výletů za poznáním přírody, historie a kultury dané země.

Ač je dovolená 2018 ještě daleko, už nyní je jisté, že zájem o země, jako jsou Egypt, Tunisko nebo Turecko, neustane. Lákavé ceny a atraktivní last minute nabídky u Čechů vždy vyhrají nad řečmi o bezpečí. Navíc mnozí si své plány zdůvodní i tím, že v turistických letoviscích se přeci nic neděje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

7:44 CzechTourism: Dokonalé léto české kultury v Savonlinně nabízí operu, fotografické umění a pivo

Letos v létě představí Savonlinna českou kulturu v mnoha podobách. Hostovat zde bude prestižní Národ…