O plánované odstávce se zákazníci ČEZ Prodej dozvědí v SMS či e-mailu

31.10.2014 15:00

Na plánované odstávky elektrické energie upozorní zákazníky informační SMS nebo e-mail. ČEZ Prodej tuto službu poskytne zdarma nad rámec zákonem dané oznamovací povinnosti těm, kteří odebírají elektřinu na distribučním území ČEZ Distribuce a zaregistrují se do webové aplikace ČEZ ON-LINE. Informace se tak k lidem dostane s jistotou a včas a plánované výpadky proudu už je nezaskočí.

O plánované odstávce se zákazníci ČEZ Prodej dozvědí v SMS či e-mailu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Přívodní vidlice od elektrospotřebiče

Zákazníci si mohou sami navolit v rozmezí 3 až 15 dnů před odstávkou, kdy přesně chtějí, aby jim byla SMS nebo email doručen. Službu si mohou snadno zařídit, když se na adrese www.cez.cz/online zaregistrují do webové aplikace ČEZ ON-LINE, kde si ji objednají. „Věříme, že také tato služba přispěje ke spokojenosti našich zákazníků. I chvíle bez elektřiny podle nás mohou být příjemné, když se na ně předem připravíte,“ říká Pavel Cyrani, ředitel divize obchod a strategie ČEZ.

ČEZ Distribuce začala zveřejňovat odběrná místa dotčená pravidelnou odstávkou na portálu pro všechny obchodníky a zákazníky. ČEZ Prodej tudíž zatím poskytuje službu SMS a e-mailů s upozorněním na plánovanou odstávku na distribučním území ČEZ Distribuce, o možnostech sdílení informací o odstávkách s ostatními distributory jedná. Plánované odstávky jsou nezbytné pro realizaci preventivních oprav a modernizací v distribuční síti tak, aby bylo minimálně těch výpadků, které přicházejí neočekávaně.

Informační SMS a e-maily o plánovaných odstávkách jsou jedním z mnoha opatření, která ČEZ Prodej zavedl v rámci zvyšování zákaznické spokojenosti. „Od začátku letošního roku jsme postupně zavedli zhruba tři desítky opatření, která vyplynula z přání zákazníků,“ uvádí Pavel Cyrani. Nedávno například společnost spustila mobilní aplikaci ČEZ ON-LINE, takže mají zákazníci ČEZ Prodej kdekoli a kdykoli přehled o odběru elektřiny nebo plynu a mají přístup k informacím o svých fakturách a platbách. ČEZ přichází také se službou speciálního poradenství v oblasti energetické legislativy, nově zákazníkům nabídne pomoc například při změně dodavatele, v případě insolvence nebo při řešení dědictví. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČEZ

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…