Olomoucký kraj: Připomenutí 75. výročí od konce války proběhne letos on-line

21.04.2020 18:49

S ohledem na současnou situaci v souvislosti s pandemií COVID-19 a prodloužení nouzového stavu se nemůže uskutečnit řada akcí plánovaných na závěr dubna 2020 v souvislosti se 75. výročím od konce 2. světové války nebo tragického vypálení obcí Javoříčko a Zákřov nacisty.

Olomoucký kraj: Připomenutí 75. výročí od konce války proběhne letos on-line
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

Vedle zrušení tradičních pietních vzpomínek tak nemohou v plánovaném režimu proběhnout ani doprovodné vzdělávací programy, které Iniciativa pro podporu vypálených obcí ve spolupráci s dalšími subjekty připravovala.

Vzhledem k celospolečenskému významu uvedených výročí jsme se rozhodli připravit projekt "75. výročí on-line", kterým chceme široké veřejnosti, zejména pak žákům základních a středních škol, přiblížit prostřednictvím internetu tyto události spojené s regionem Olomouckého kraje.

Během měsíce května a června tak budou veřejnosti prezentovány zajímavé historické dokumenty, fotografie nebo rozhovory s pamětníky a historiky související s výročími. Cílem projektu je přiblížit informace o těchto událostech veřejnosti z bezpečí jejich domovů.

Iniciativa rovněž ve spolupráci s provozovatelem expozice v historické škole v Javoříčku zpřístupní na internetových stránkách široké veřejnosti bez jakéhokoli omezení veškerý obsah tvořící uvedenou expozici, a to až do doby, než situace v souvislosti s pandemií umožní její otevření pro návštěvníky.

Výstupy projektu budou zpřístupněny na internetových stránkách ZDE a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…