Olympijský park Rio-Lipno 2016 plánuje zvýšená bezpečnostní opatření

28.07.2016 18:50

Zvýšení počtu policistů, hasičů, záchranářů, stálý dohled hygieniků, zajištění příjezdových tras, namátkové kontroly návštěvníků u vchodů a každodenní dohled nad bezpečností v areálu parku Rio-Lipno i na okolních sportovištích. To jsou jen některá z opatření, která připravil Jihočeský kraj ve spolupráci s Českým olympijským výborem, zástupci integrovaného záchranného systému a starosty obcí na Lipensku k zajištění bezproblémového průběhu celé akce.

Olympijský park Rio-Lipno 2016 plánuje zvýšená bezpečnostní opatření
Foto: Jihočeský kraj
Popisek: Dlouhé měsíce příprav vyvrcholily koordinační schůzkou mezi Jihočeským krajem, zástupci IZS a starosty obcí na Lipensku

Dlouhé měsíce příprav vyvrcholily koordinační schůzkou, kde se řešila dopravní obslužnost, zdravotnické zabezpečení pro případ menších i vážnějších úrazů, bezpečnostní a hygienická opatření, stejně tak jako pokyny pro sportovce i návštěvníky areálu.

Jedním z podstatných kroků k zajištění zdárného průběhu akce je dle organizátorů plynulá doprava. Bude nezbytné využívat kyvadlové spojení mezi Lipnem a Loučovicemi. „Apelujeme na návštěvníky, aby auta nechali na odstavných parkovištích ve Vyšším Brodě, v Loučovicích, Frymburku a v Lipně nad Vltavou,“ uvedla za krajský úřad Marta Spálenková, vedoucí oddělení krizového řízení. Do samotného parku je možno vstoupit třemi vchody, u kterých bude návštěvní řád a upozornění, že do parku je zakázán vstup s koly, se psy, se zbraní, pyrotechnikou, omamnými látkami a alkoholem. Dodržování těchto opatření bude bezpečnostní služba u návštěvníků i namátkově kontrolovat. V samotném areálu budou přítomni nejen pracovníci bezpečnostní služby, ale i zdravotníci, připraveni ošetřit drobná zranění. Posíleny však budou i jednotky zdravotní záchranné služby tak, aby v případě vážnějšího zranění mohli být pacienti v co nejkratší době dopraveni do nejbližší nemocnice v Českém Krumlově, v případě vážnějších případů pak do Českých Budějovic. Rozšířené ordinační hodiny pak bude mít služba pohotovosti v Horní Plané. K zajištění bezpečnosti v parku a plynulosti dopravy plánuje policie posílení jednotek dopravní i pořádkové policie, stejně tak jako zajištění pyrotechniků a psovodů. Zdravotní nezávadnost bude operativně kontrolovat Krajská hygienická stanice.  

První nápor návštěvníků očekává Olympijský park při svém zahájení, které je plánováno na 5. srpna od 16:00 hodin. V dalších dnech bude park zpřístupněn vždy od deseti hodin ráno, do deseti hodin večer. Sportoviště mimo hlavní park se budou zavírat o čtyři hodiny dřív.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

22:04 Hospodářská komora: Technologičtí giganti Google, Meta, Microsoft nebo Nvidia pod jednou střechou

Praktické ukázky využití v podnicích, konzultační zónu a workshopy, na kterých si zástupci firem vyz…