On-line přístup k vyúčtované zdravotní péči ušetřil už miliony korun

02.08.2016 19:50

Už několik milionů korun ušetřil Oborové zdravotní pojišťovně systém umožňující jejím klientům přímý přístup k výpisu zdravotní péče po internetu, z aplikace v mobilu nebo v prohlížeči. OZP online kontrolu vykázané péče spustila na konci roku 2014. Od té doby její klienti ověřili vykázané výkony za víc než jednu miliardu korun.

On-line přístup k vyúčtované zdravotní péči ušetřil už miliony korun
Foto: OZP
Popisek: Logo Oborové zdravotní pojišťovny

„Od listopadu 2014, kdy jsme tuto možnost našim pojištěncům dali, nám ušetřili už více než pět milionů korun,“ říká Radovan Kouřil, generální ředitel Oborové zdravotní pojišťovny, a dodává, že v systému Vitakarta, která kontrolu péče i další funkcionality umožňuje, je zaregistrováno už přes 300 000 klientů pojišťovny.

„Vitakarta je taková pobočka pojišťovny v kapse. Její součástí je i mobilní aplikace, v níž člověk nosí on-line průkazku, může tam mít průkazy svých dětí, podnikatel si v ní může například ověřit svojí platební bilanci; lze v ní administrovat osobní údaje typu změna příjmení, změna bydliště a tak dále. A lze její prostřednictvím čerpat i benefity hrazené z fondu prevence,“ vysvětluje Mario Böhme, vedoucí obchodního odboru Oborové zdravotní pojišťovny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…