Ondřej Boháč se stal ředitelem Institutu plánování a rozvoje Prahy

13.12.2016 16:50

Rada hl. m. Prahy dnes jmenovala nového ředitele Institutu plánování a rozvoje Prahy. Stal se jím Ondřej Boháč, který v minulosti zastával pozici zástupce ředitele IPR Praha. Od září, kdy byl z funkce odvolán Petr Hlaváček, pak byl Boháč pověřen řízením institutu.

Ondřej Boháč se stal ředitelem Institutu plánování a rozvoje Prahy
Foto: Praha.eu
Popisek: Ondřej Boháč

„Toto rozhodnutí Rady vítám, Ondřej Boháč, který byl dosud pověřen řízením, je dobře obeznámen s potřebami IPR i hlavního města,“ uvedla náměstkyně primátorky hl. m. Prahy Petra Kolínská, která Boháče navrhla společně s primátorkou.

Ondřej Boháč dlouhodobě působí v oblasti veřejné správy. V oblasti územního plánování se pohybuje zhruba deset let. Před čtyřmi lety řídil ze strany Magistrátu hlavního města Prahy transformaci Útvaru rozvoje města na Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

„Nejdůležitějším úkolem je obnovit tým a dokončit návrh Metropolitního plánu tak, aby mohl začít proces jeho projednávání. Zároveň nás čeká odborná i společenská debata – například o výškové regulaci, anebo o budoucí podobě pražských brownfieldů. Vnímám, že musíme napřít mnohem více sil do vysvětlování plánu, co a proč plán upravuje a také proč je změna přístupu k plánování, o kterou IPR Praha dlouhodobě usiluje, nutná,“ uvedl Ondřej Boháč.

Výběrové řízení se konalo začátkem roku 2015. Přihlásilo se do něj jedenáct uchazečů, Ondřej Boháč uspěl na druhém místě za Petrem Hlaváčkem. Jejich koncepce rozvoje IPR Praha jsou k dispozici zde.

Mgr. Ondřej Boháč (34) je geograf. Vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy, poté působil v občanském sdružení Oživení. V letech 2006 až 2010 pracoval jako koordinátor GIS dat v Útvaru rozvoje hl. m. Prahy. Od roku 2011 by poradcem prvního náměstka primátora a o dva roky později se stal ředitelem odboru kancelář primátora. Od roku 2015 působí jako zástupce ředitele Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …