Ozbrojené síly ČR a Rakouska budou pokračovat ve vzájemné spolupráci

08.10.2017 21:37

Náčelník Generálního štábu armádní generál Josef Bečvář se sešel se svým protějškem, náčelníkem Ozbrojených sil Rakouska, generálem Othmarem Commendy. Téma pravidelného příhraničního setkání v rakouském Freistadtu se zaměřilo na vzájemnou spolupráci a především výcvikové aktivity.

Ozbrojené síly ČR a Rakouska budou pokračovat ve vzájemné spolupráci
Foto: Armáda ČR
Popisek: Armáda ČR, logo.

Delegace odborníků během příhraničního setkání pod vedením obou náčelníků generálních štábů, armádního generála Josefa Bečváře a generála Othmara Commendy, diskutovaly mimo jiné o vzájemných aktivitách mezi ozbrojenými silami České republiky a Rakouska.

„Důraz jsme položili zejména na společná cvičení a vrátili se k průběhu nedávného cvičení Cooperative Security 2017, o jehož konání rozhodli ministři obrany na jednání zemí Středoevropské obranné spolupráce – Central Europe Defence Cooperation (CECD) v červnu letošního roku v Praze,“ upřesnil armádní generál Josef Bečvář.

Připravují komplexní zprávu

„Ze cvičení nyní rakouská strana připravuje komplexní zprávu, tzv. Lessons Learned, k dalšímu využití zúčastněným zemím a zatím se jeví, že by pokračování společných cvičení zaměřených na aktuální scénáře, například řešení živelních pohrom velkého rozsahu, v průběhu dvou až tří let bylo pro státy zemí Středoevropské obranné spolupráce přínosné,“ dodal generál Bečvář.

Diskuze se dále dotkla i současných bilaterálních aktivit a možností jejich dalšího prohlubování či perspektiv spolupráce obranných a bezpečnostní průmyslů obou zemí. Na závěr jednání pak padlo reciproční pozvání ke konání dalšího kola rozhovorů v roce 2018 na území České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…