PROFI CREDIT slaví narozeniny, za dvacet let poskytnul půjčky v nominání hodnotě přes 20 miliard korun

19.06.2014 10:39

Finanční skupina Profireal Group slaví letos již 20 let existence na českém trhu. A ve znamení dvacítky jsou i hospodářské výsledky úvěrové divize PROFI CREDIT. Nominální hodnota poskytnutých půjček překročila v červnu v Česku celkem 20 miliard korun.

PROFI CREDIT slaví narozeniny, za dvacet let poskytnul půjčky v nominání hodnotě přes 20 miliard korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Profireal Group založil David Beran v roce 1994, tehdy se společnost specializovala především na obchod s nemovitostmi a odkup a správu pohledávek. V roce 2000 vznikla úvěrová divize PROFI CREDIT, která začala poskytovat půjčky fyzickým osobám, později i podnikatelů. Za deset let na českém trhu poskytl PROFI CREDIT úvěry v nominální hodnotě 14 miliard korun. Za necelé čtyři roky se mu podařilo výsledek zvýšit ještě téměř o polovinu. „Považujeme za velký úspěch, že jsme si k dvacátým narozeninám celé skupiny dali dárek v podobě překročení hranice 20 miliard korun za poskytnuté půjčky v Česku. Za dvě desetiletí jsme urazili dlouhou cestu, rozšířili jsme portfolio produktů, roste počet klientů a expandovali jsme na další trhy,“ shrnuje úspěchy předseda představenstva a generální ředitel Profireal Group David Chour.

Společnost dnes působí v pěti zemích. V roce 2000 vznikl PROFI CREDIT Slovakia, 2004 začal PROFI CREDIT půjčovat v Polsku, roku 2006 přibylo Bulharsko a letos začal PROFI CREDIT působit i na ruském trhu. Nejvyšší podíl, co se týče nominální hodnoty poskytnutých půjček v loňškém roce, mělo Polsko (36 %), následuje Česko (26 %) a Slovensko (26 %), 12 % zaujímá Buharsko. „ Ve všech státech patří PROFI CREDIT k předním hráčům na trhu nebankovních půjček. Do budoucna bychom rádi naše pozice ještě posílili a rozšířili se na další trhy a kontinenty,“ odhaluje plány David Chour.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …