Pardubická nemocnice: Bývalá dětská chirurgie ustoupí centrálnímu příjmu

13.06.2018 12:02

Rada Pardubického kraje na svém pondělním zasedání schválila zahájení zadávacího řízení na výběr dodavatele, který zajistí demolici budovy bývalé dětské chirurgie v Pardubické nemocnici, čímž se uvolní prostor pro vybudování centrálního urgentního příjmu. Cena demoličních prací včetně přeložky inženýrských sítí a další činností činí podle zadávací dokumentace 14,5 milionu korun.

Pardubická nemocnice: Bývalá dětská chirurgie ustoupí centrálnímu příjmu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„Vybudování centrálního urgentního příjmu v Pardubické nemocnici je jednou z našich investičních priorit pro současné období. Projekt se v současné době nachází ve fázi zpracování projektové dokumentace, a proto začínáme připravovat prostranství, na kterém bude stavba stát,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

„Budova dětské chirurgie, která je jednou z nejstarších v celém nemocničním areálu, je již delší dobu nevyužívaná a v rozvojových plánech nemocnice nefiguruje,“ sdělil krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Kromě odstranění budovy samotné bude nutné přeložit inženýrské sítě, které budovou procházejí a napojují ostatní pavilony nemocnice. „Jedná se zejména o potrubní poštu, kyslík, medicinální plyny, slaboproudé vedení ze serverovny a silnoproudé vedení. Pro ně musíme nejprve vybudovat kolektor, který bude napojen na stávající kolektory nemocnice. Teprve po dokončení přeložek bude možné budovu odstranit a odpad ekologicky zlikvidovat,“ dodal 1. náměstek hejtmana pro investice a majetek Roman Línek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

19:15 Český statistický úřad: Průmyslová produkce v březnu klesla, zakázky přibyly

Průmyslová produkce v březnu meziročně reálně klesla o 2,7 %. Meziměsíčně byla nižší o 1,6 %. Hodnot…