Pardubický kraj: Do Orlickoústecké nemocnice putuje dalších 100 tisíc z Rieteru

04.02.2019 9:04

Společnost Rieter z Ústí nad Orlicí patří dlouhodobě mezi výrazné podporovatele Orlickoústecké nemocnice. Stejně jako v minulých letech uvolnila společnost Nadačnímu fondu „“S námi je tu lépe!“ částku 100 tisíc korun. Z rukou generálního ředitele společnosti Rieter CZ Jana Lustyka šek převzali předseda dozorčí rady Nemocnice Pardubického kraje a primář ORL nemocnice v Ústí nad Orlicí Josef Hájek a hejtman Martinem Netolickým.

Pardubický kraj: Do Orlickoústecké nemocnice putuje dalších 100 tisíc z Rieteru
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Díky nadačnímu fondu se nám postupně daří obnovovat technologie, na které bychom patrně z vlastních prostředků nedosáhli. Je pro mne velmi důležité, že úspěšní podnikatelé vnímají nemocnici jako součást města a celého regionu a snaží se ji tímto způsobem podporovat. Je mým přáním, aby podobné fondy se zapojením společensky odpovědných podniků v daném místě fungovaly také v ostatních nemocnicích v našem kraji,“ uvedl hejtman Martin Netolický, který také připomněl, že díky obnově technologií se daří vyřazený, ale stále funkční materiál nabízet do zdravotnických zařízení na Zakarpatí.

Nadační fond "S námi je tu lépe!" byl založen na začátku roku 2013 a slouží k podpoře projektů vedoucích ke zvýšení kvality a bezpečnosti poskytované péče a ke zlepšení prostředí pro pacienty naší nemocnice.

Orlickoústecká strojírenská firma Rieter CZ patří k významným zaměstnavatelům regionu. Zároveň je pravidelným donátorem Nadačního fondu "S námi je tu lépe!" Rieter CZ s.r.o. je součástí švýcarského koncernu Rieter, který je předním světovým výrobcem strojních zařízení a ucelených systémových řešení pro textilní průmysl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…