Pardubický kraj: Do lesů na Králicku je zakázaný vstup

09.07.2015 10:50

V katastrálních územích Dolní Morava, Horní Morava a Velká Morava byl ve středu večer kvůli rozsáhlým polomům vyhlášen zákaz vstupu do lesů. Lesy byly poničeny středeční bouřkou se silným větrem.

Pardubický kraj: Do lesů na Králicku je zakázaný vstup
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Les, ilustrační foto

Mnoho stromů bylo vyvráceno, další jsou poškozené a hrozí, že spadnou. Zákaz vydal Městský úřad Králíky a platí až do 7. října 2015.

„Je nezbytné zabezpečit ochranu turistů a rodin s dětmi, kterých je v prázdninových měsících v této oblíbené turistické lokalitě mnoho. Proto jsem ihned z místa kontaktoval paní starostku obce s rozšířenou působností Králíky a jsem rád, že bylo možné toto nařízení vydat téměř okamžitě,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Silná bouřka a vítr se v noci na středu přehnala přes Českou republiku včetně Pardubického kraje. Nejvíce škod napáchala v okrese Ústí nad Orlicí, zejména na Králicku. Škody v předběžně odhadované výši 20 milionů korun napočítali v turistickém areálu na Dolní Moravě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…